Komentara: 2
Pregleda: 3427

Moguć oporavak "Fidelinke"

01.08.2011. u 15:50h
Izvor: RTV
Moguć oporavak "Fidelinke"

Predstavnici kompanije "Mineko AG" predali su danas korigovan plan reorganizacije subotičke Fidelinke, koji treba da omogući njen oporavak, a o planu treba da se izjasni odbor poverilaca tog preduzeća.

Ukoliko plan bude usvojen, počeće stabilan i jasan proces oporavka Fidelinke, od čega bi veliku korist trebalo da imaju i zaposleni i akcionari i poverioci ove kompanije, ističu u "Mineku".

Predloženi plan podrazumeva siguran oporavak "Fidelinke", pri čemu bi dobar deo poverilaca bio isplaćen odmah, a svi ostali poverioci bi dobili obezbeđenja za svoja potraživanja.

Pored isplate, odnosno otkupa potraživanja, plan predviđa i stabilno snabdevanje potrebnim sirovinama neophodnim za proizvodnju, a kroz dodatnu dokapitalizaciju od milion evra bila bi obezbeđena obrtna sredstva neophodna za uspešan nastavak poslovanja.

Na taj način bi, u roku od najviše pet godina, sve obaveze "Fidelinke" bile izmirene i bili bi stvoreni uslovi za njeno dalje uspešno i stabilno poslovanje - ističu u kompaniji "Mineko AG".

Korigovanim planom, predviđeno je da se poslovanje ubuduće obavlja preko AD Kompanije "Fidelinka", kao matičnog društva, kao što je bilo i tokom perioda, pre pokretanja stečajnog postupka.

Pri tom bi matično društvo zakupljivalo kapacitete zavisnih društava "Fidelinka-Mlinarstvo", "Fidelinka-Fabrika testa", "Fidelinka-Skrob" i "Fidelinka-Nekretnine" i organizovalo proizvodnju u njima. Zbog toga su planovi reorganizacije za sva preduzeća u sastavu Fidelinke napravljeni istovremeno i važno je da istovremeno budu i realizovani.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3427
Povezane teme

pekara fidelinka

fidelinka stečaj

fidelinka subotica

mineko

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.