Komentara: 5
Pregleda: 4794
Foto

Modnom revijom kućnih ljubimaca OŠ "Kizur Ištvan" obeležila Dan škole

06.06.2023. u 15:23h
Izvor: Subotica.com
Veliki broj dece krenuo je jutros put škole zajedno sa ljubimcem. Okupili su se u dvorištu OŠ "Kizur Ištvan", koje je odzvanjalo dečjom grajom, ali i zvucima nesvakidanjim za jednu školu - lavež, pijukanje, cvrkut, mjaukanje, čak i meketanje. Francuski buldog u farmerkama na skejtu, patuljasti maltezer sa naočarima i u patikama, zeka na improvizovanim kolicima - samo su neki od neobičnih posetilaca ove škole.
Modnom revijom kućnih ljubimaca OŠ "Kizur Ištvan" obeležila Dan škole

Jedna od pravih atrakcija među decom bila je Fendi, francuski buldog u farmerkama sa tregerima i krilima na leđima. 

- Moj ljubimac je Fendi. Ona ima četiri godine. Jako voli da se oblači, navikla je da je stalno presvlačimo, ima puno svoje garderobe. Kako je danas modna revija, morala je lepo da se spremi. Čak smo i nokte nalakirali. Zabranjeno je dovoditi pse u školu i druge objekte, a danas je moj san ispunjen, da makar jedan dan zajedno dođemo u školu - kaže vlasnica, Kalina Babin, učenica 6c razreda.

Modnom revijom kućnih ljubimaca OŠ "Kizur Ištvan" obeležila Dan škole

Nasmejani, razdragani osnovci nisu krili oduševljenje što su dobili priliku da svoje ljubimce dovedu u školu, ali i da upoznaju kućne ljubimce svojih drugara. 

- Za mene je ovaj dan izuzetno važan. Ja sam dovela ljubimca, ali mi je posebno drago što imam priliku da upoznam kućne ljubimce svojih drugara. To su životinje o kojima oni brinu i sa kojima provode vreme. Ljubimci su deo naših porodica, oni nam vraćaju i više od ljubavi koju mi njima damo - rekla je Mina Stanić, učenica 6c razreda. 

Modnom revijom kućnih ljubimaca OŠ "Kizur Ištvan" obeležila Dan školeRazličite vrste životinja bile su danas gosti dvorišta ove škole - bilo je tu hrčaka, zečeva, ptica, veverica, pasa, pa i pokoja koza i pile. Nakon okupljanja, usledila je modna revija, kada su životinje zajedno sa vlasnicima defilovale improvizovanom pistom. 

Sama ideja potekla je od učenika, koji su izrazili želju da svoje ljubimce povedu u školu, a jedna nastavnica imala je sluha za to i pomogla im u realizaciji projekta. 

Modnom revijom kućnih ljubimaca OŠ "Kizur Ištvan" obeležila Dan škole- Deca jako vole svoje ljubimce. Na času biologije razgovarali smo o njima, kada su učenici izrazili želju da ih dovedu u školu. Ja sam samo imala sluha za njihove želje. Koordinisala sam projektom koji je zapravo njihov. Izuzetno mi je drago da smo to realizovali, jer je njihova želja bila ogormna. Sem ljubavi prema ljubimcima, deca su pokazala timski duh, timski rad, zajedništvo, upornost i istrajnost. Ništa im nije bilo teško, danas su došli mnogo ranije kako bi sve pripremili. Najvažnije je da je atmosfera lepa, da su oni radosni i nasmejani. To su vrednosti koje negujemo u školi - zajedništvo, pozitivan duh, timski rad - kaže Gordana Matoš, nastavnica biologije i fizike. - Na ovaj način, imali smo priliku da bliže upoznamo jedni druge, da se vidimo na drugi način, kroz ljubav  i brigu za kućne ljubimce. Ovo je još jedan način da deca ponesu lepe uspomene na školu i detinjstvo.

Ova izložba zamišljena je kao projekat koji će kod dece produbiti osećanja odgovornosti i empatije, i koji će ih usmeriti na povratak prirodi. Uz to, proslavom Dana škole, ove godine obeležen je i kraj školske godine. 

Modnom revijom kućnih ljubimaca OŠ "Kizur Ištvan" obeležila Dan škole- Poruka koju na ovaj način želimo da pošaljemo jeste da je ključno širenje empatije, kako među odraslima, tako i među decom. Ljubav koju oni dele sa svojim kućnim ljubimcima trebalo bi da bude reper za sve naše odnose i postojanje uopšte. Mi smo neodvojivi deo prirode i najveću odgovornost imamo prema prirodi. Dok mi pokušavamo da naučimo ljubimce ponašanju koje je za nas tipčno i nama prihvatljivo, mi od njih možemo naučiti ono najvažnije - kako bezuslovno voleti - rekao je Dejan Anđelović, direktor OŠ "Kizur Ištvan". - Danas završavmo i školsku godinu, ova izložba je zapravo prva u nizu vannastavnih aktivnosti, a čekaju nas još i sporstki dani, sajam polovnih udžbenika, i druge, uz pripremnu nastavu za osmake i dopunsku nastavu za učenike koji nisu zadovoljni predlogom zaključne ocene.

Modnom revijom kućnih ljubimaca OŠ "Kizur Ištvan" obeležila Dan škole

Izvor: Subotica.com
Izložba kućnih ljubimaca Izložba kućnih ljubimaca Izložba kućnih ljubimaca Izložba kućnih ljubimaca Izložba kućnih ljubimaca Izložba kućnih ljubimaca Izložba kućnih ljubimaca Izložba kućnih ljubimaca
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 meseci i 1 nedelju
Komentara: 5
Pregleda: 4794
Povezane teme

OŠ Kizur Ištvan

kućni ljubimci

dan škole

dejan anđelović

gordana matoš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.