Komentara: 0
Pregleda: 1812

Modernizacija rada lokalne samouprave

10.11.2008. u 16:08h
<p>Ministarstvo za državnu i lokalnu samoupravu odobrilo novčani iznos od tri miliona dinara iz namenskih primanja budžeta Republike Srbije, za uvođenje prozivno-redoslednog sistema i elektronske arhive radi osavremenjavanje rada uslužnog centra Gradske uprave Subotica.</p>

Ministarstvo za državnu i lokalnu samoupravu odobrilo novčani iznos od tri miliona dinara iz namenskih primanja budžeta Republike Srbije, za uvođenje prozivno-redoslednog sistema i elektronske arhive radi osavremenjavanje rada uslužnog centra Gradske uprave Subotica. Na ovaj način će biti modernizovan rad lokalne samouprave, a biće i omogućeno utvrđivanje tačnog redosleda među građanima-korisnicima usluga gradskog uslužnog centra što će doprineti bržem i efikasnijem radu pomenutih službi. Ministarstvo za državnu i lokalnu samoupravu planira da modernizuje rad 58 uprava u Srbiji i za taj posao je obezbeđeno 140 milijardi dinara. Cilj je da građani što brže i lakše dođu do usluga koje im iz uprave trebaju. Iako se do sada rad postojećeg Uslužnog centra pokazao kao odličan, novom modernizacija uprave građani neće morati više da čekaju na usluge, nego će dobiti broj kada će moći da obave posao, tako da će tačno znati kada će biti primljeni. Subotica je do sada od pomenutog ministarstva dobila novac za pet projekata od igara za sreću, gde je novac između ostalog izdvojen za izgradnju bunara i interne vodovodne mreže u Zološkom vrtu na Paliću, za modernizaciju gradske uprave, kao i sanaciju i rekultivaciju gradske deponije.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1812
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.