Komentara: 0
Pregleda: 1720

Mobilnost studenata

01.03.2010. u 18:53h
Izvor: RTV Yueco
Mobilnost studenata

Na Građevinskom i Ekonomskom fakultetu predstavljeni su programi mobilnosti studenata. Konkursi za stipendije Basileus i JoinEU-SEE, omoguchavaju studentima iz Srbije da studiraju na nekom od zapadnoevropskih univerziteta. Prijave na ova dva konkursa namenjena studentima osnovnih studija mogu se poslati do 12. marta.

Studenti Građevinskog fakulteta do sada nisu imali priliku da borave na seminarima u inostranstvu. Na pezentaciju su došli kako bi saznali šta je potrebno da bi aplicirali za studije u nekoj od zapadnoevrpskih zemalja. Pogrami razmene studenata omugućavaju da studenti iz Srbije i zemalja Zapadnog Balkana borave na nekom od evropskih fakulteta u periodu od 6 do 10 meseci i da primaju stipendiju u mesečnom iznosu od 1000 eura. Nakon isteka programa, studije nastavljaju na svom matičnom fakultetu. Predstavlje su i Erasmus Mundus stipendije namenjene studentima posdiplomskih, master i doktorskih studija.

U Kancelariji za međunarodnu saradnju kažu da su kvote namenjene studentima iz Srbije veoma povoljne. Najveći broj stipendija dostupan je studentima osnovnih studija. Detaljnije informacije o stipendijama mogu se naći na sajtu Univerziteta u Novom Sadu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1720
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.