Komentara: 12
Pregleda: 9536

Mobilne kamere za snimanje prekršaja u Subotici

15.11.2010. u 20:48h
Izvor: RTV Yueco
<p>Mobilne kamere koje se već nekoliko dana koriste za snimanje saobraćajnih prekr&scaron;aja, zabeležile su najvi&scaron;e prolazaka kroz crveno svetlo i telefonoiranje tokom vožnje.</p>
Mobilne kamere za snimanje prekršaja u Subotici

U policiji kažu da su kamere instalirane u policijskim vozilima, ali biće postavljene i u civilnim vozilima i radiće na principu presretača. Kamere će biti postavljane kod glavnih raskrsnica gde se najčešće događaju saobraćajne nezgode i prekršaji.

Kamere su instalirane u policijskom vozilu i za tri sekunde mogu da naprave sliku saobraćajnog prekršaja. Pojedini građani smatraju da će snimanje saobraćajnih prekršaja kamerom uvesti red.

Saobraćajna policija je krenula u pojačanu kontrolu saobraćaja i snimanje saobraćajnih prekršaja bez zaustavljanja vozila, uz naknadno slanje prekršajnih prijava na kućnu adresu. Slike koje se naprave kamerom za prekršaje će biti dokazni materijal na sudu. U saobraćajnoj policiji kažu da svaki četvrti vozač telefonira dok vozi, a da je najčešći saobraćajni prekršaj prolazak kroz crveno svetlo.

Kamere će biti mobilne tako da vozači nikada neće znati gde se nalaze.Lokalna samouprava dala je na korišćenje policiji kamere u narednih mesec dana. Savet za bezbednost pri lokalnoj samoupravi obezbedio je dve kamere u vrednosti od 200.000 dinara.Cilj je da se smanji broj saobraćajnih nezgoda i prekršaja u gradu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 9536
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.