• Pregleda: 3445

MNS dodeljuje 500 stipendija

MNS dodeljuje 500 stipendija

U toku je konkurs Mađarskog nacionalnog saveta za dodelu stipendija. U planu je da se dodeli 500 stipendija, deset meseci u vrednosti od pola miliona evra.

Poverenica za ravnopravnost Jelena Petrušić je Savetu poslala preporuke i mišljenja o Pravilniku za dodelu stipendija.

Najveća primedba se odnosila na dodelu bodova ukoliko je lice upisano u manjiski birački spisak. Predsednik Mađarskog nacionalnog saveta Tamaš Korhec kaže da prilikom odlučivanja o dodeli stipendija ta stavka neće biti presudna.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
bosandzeros Odgovori
"Najveća primedba se odnosila na dodelu bodova ukoliko je lice upisano u manjiski birački spisak. Predsednik Mađarskog nacionalnog saveta Tamaš Korhec kaže da prilikom odlučivanja o dodeli stipendija ta stavka neće biti presudna." - ČOVEK JE OBEĆAO !!! :D
abc Odgovori
Imam iskustva, radila sam dosta na konkursima. Potpune pravde nikada nece biti, posto clan komisije moze da odluci na osnovu dokumenata i nekih sugestija (koji mogu biti vrlo subjektivni). Ako MNS dodeljulje stipendije, ako dobije pare iz Madjarske, ili sam pronalazi sponzore, ima pravo da postavi bilo kakve uslove. Nisam djak i u mojoj okolini niko nece konkurisati: ili su suvise mali, ili su vec iskusni nezaposleni.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.