Komentara: 6
Pregleda: 8249

Mlekara Subotica predstavila novu formulu proizvodnje probiotskog jogurta

24.06.2011. u 01:48h
Izvor: S media
Mlekara Subotica predstavila novu formulu proizvodnje probiotskog jogurta

"Mlekara" Subotica predstavila je u Beogradu novu, unapređenu formulu proizvodnje AB jogurta sa probiotskim kulturama, najprodavanijeg jogurta tog proizvođača na našem tržištu.

"Mlekara" Subotica je uvela i novi sistem pakovanja, sa posebnom higijenskom obradom ambalaže (ultraclean), a AB jogurt se pakuje u strogo kontrolisanim higijenskim uslovima - u PET i ekološku Tetra Top ambalažu. Pakovanja u PET amabalaži su od 500 i 1.000 grama, dok se jogurt u ekološkoj Tetra Top ambalaži prodaje u pakovanju od 1.000 grama, navedeno je u saopštenju te mlekare.

Brend menadžerka Tanja Antić naglasila je da u duhu promena koje je "Mlekara" Subotica započela ove godine, novi korak predstavlja i modernizacija pakovanja njenog najprodavanijeg AB jogurta.

AB jogurt sa 1,5 procenata mlečne masti je funkcionalni kiselomlečni napitak, koji se proizvodi pod specijalnim tehnološkim uslovima, od posebno odabranog mleka i obogaćen je proteinima mleka koje je fermentisano klinički ispitanim probiotskim kulturama Laktobacilus i Bifidus bakterijom.

Te kulture povoljno deluju na probavni trakt, kao i na prirodni imunitet, pospešuju iskorišćenost mineralnih materija i obnavljaju prirodnu mikrofloru creva. Takođe, AB jogurt sadrži prebiotik Inulin, odnosno dijetna vlakna koja potpomažu kolonizaciju probiotskih bakterija u debelom crevu.

Probiotici su specifični sojevi bakterija koji čine deo prirodne mikroflore, i to su dobri mikroorganizmi koji pomažu varenje hrane i stimulišu imuni sistem creva, čime doprinose jačanju ukupnih odbrambenih snaga organizma.

Izvor: S media
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 8249
Povezane teme

mlekara subotica

probiotski jogurt

nova formula probiotskog jogurta

tanja antić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.