Komentara: 0
Pregleda: 4911

Mladi rvači iz Srbije još u bolnici

07.07.2011. u 00:05h
Izvor: Dnevnik Online
Mladi rvači iz Srbije još u bolnici

Pre tri dana pet juniorskih reprezentativaca Srbije u rvanju, Miloš Amidžić iz Bukovca kod Novog Sada, Roland Bin iz Subotice, Kristijan Gazdag iz Kanjiže, Novosađanin Nemanja Pavlović i Tamaš Nađ iz Sente, uključujući i trenera Milana Marića, koji je vozio minibus, doživeli su tešku saobraćajnu nesreću na autoputu M-5 u Mađarskoj. Posle operacije Amidžića i Bina, kao i ukazane pomoći preostalim rvačima, stanje povređenih juniorskih reprezentativaca trenutno je stabilno.

Juče je u poseti našim rvačima i treneru bio selektor dr Milorad Dokmanac, koji je preneo utiske novinarima Dnevnik-a, a koje u nastavku prenosimo:

– Ceo dan smo proveli u Mađarskoj. Posetili smo najpre Miloša Amidžića u Kečkemetu, koji je najteže prošao i najozbiljnije je povređen. Sreća u nesreći je ta što je prebačen helikopterom, u suprotnom, ishod bi bio verovatno koban po njega. Razgovarali smo s lekarom koji ga je operisao. Rečeno nam je da su mu operisali lopaticu, lakat i lice, a da bi lakše podneo sve to, sve vreme ga drže pod narkozom da bi mirovao da ne bi još više povredio rane. Tokom jučerašnjeg popodneva počeli su polako da ga bude, a sinoć oko 22 sata trebalo je da mu potpuno ukinu narkozu. Posle toga će se znati u kakvom je stanju, koje je samo po sebi dosta teško – rekao je selektor Dokmanac, i dodao da su potom otišli u bolnicu u Budimpeštu da posete preostale članove reprezentacije, koji su prošli s prelomima, iščašenjima i posekotinama.

Osim Amidžića, koji je najgore prošao, s teškim povredama završio je i Roland Bin.

– Operisan mu je vratni deo kičme, gde su se tetive isprepletale s pršljenovima. Kako smo saznali od lekara, stanje je stabilno. Nemanja Pavlović je prilikom prevrtanja ispao iz kombija, napuklo rebro mu je sanirano i do daljnjeg će ostati u bolnici u Pešti. Tamaš Nađ je zadobio posekotine. Kristijan Gazdag dobio je udarac u koleno, a trener Marić ima iščašeno rame. Rečeno nam je da će Gazdag i Marić danas biti pušteni kući, dok će ostali ostati još nekoliko dana u bolnici – rekao je Dokmanac.

Na licu mesta selektor Dokmanac došao je do preciznih saznanja o tome kako je do nesreće došlo.

– Do nesreće je došlo kada je u traku kojom je vozio trener Marić iznenada uleteo jedan nesavesni vozač i „isekao„ ih. U želji da izbegne direktan sudar, Marić je zakačio bankinu, počeo je da koči u nameri da se vrati u svoju traku, ali je pod inercijom skliznuo s druma, tri-četiri puta su se prevrnuli i završili u jarku. Spasilačke ekipe su preduzele akciju spasavanja, a kao najozbiljnije povređeni, Amidžić je helikopterom prebačen za Kečkemet gde mu je hitno urađena operacija – pojasnio je Dokmanac.

Selektor Milorad Dokmanac pohvalio je brzu intervenciju mađarske policije i Hitne pomoći, ali i podršku koju su povređeni srpski sportisti dobili od ambasade Srbije u Budimpešti, kao i od Rvačkog saveza Mađarske.

Tokom boravka u zemlji naših severnih suseda Dokmanac se sastao i s policijom, gde je preuzeo pasoše i stvari i dostavio ih povređenim rvačima.

– Povređeni momci imaju između 19 do 20 godina, a krenuli su u Tatabanju na pripreme za predstojeće Svetsko prvenstvo u Bukureštu. Tamo je trebalo da se nađu s reprezentacijama Hrvatske i Mađarske. Niko nije očekivao da se ovako nešto dogodi i veoma smo se uplašili za njih. Njihovim porodicama nije bilo dozvoljeno da u ponedeljak i utorak dođu u bolničku posetu pa je Savez s njima održavao stalni kontakt. Već juče su mogli da ih posete – kazao je Dokmanac.

Izvor: Dnevnik Online
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4911
Povezane teme

saobraćajna nesreća

povređeni rvači

rvački klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.