Komentara: 7
Pregleda: 4633

Mladi do 30 godina - najugroženiji

05.07.2011. u 16:26h
Izvor: RTV Yueco
Mladi do 30 godina - najugroženiji

Mladi do 30 godina najugroženija su kategorija bar kada je reč o mogućnosti zapošljavanja, rečeno je povodom završetka projekta “Kreiranje i razvoj lokalnih politika evropskih dimenzija” u kom su, osim lokalnog Saveta za zapošljavanje učestvovali i Nacionalna služba za zapošljavanje filijala Subotica, kao i Centar za podršku žena iz Zrenjanina. Ovaj projekat imao je za cilj predstavljanje mogućnosti zapošljavanja mladih.

Centar lokalne demokratije bavi se rešavanjem problema mladih u lokalnoj zajednici, najčešće kroz različite vrste projekata kako domaćih tako i inostranih. Jedan od projekta jeste i ovaj koji ima za cilj da ujedini sve institucije koje se bave pitanjima mladih, radi poboljšanja njihovog statusa. Tim povodom urađena je anketa sa mladim ljudima do 30 godina i već prema prvim podacima potvrđuje se činjenica da poslovno oni jesu ugroženi.

Ove činjenice potvrdili su i u NSZZ, gde su naveli nekoliko razloga, odnosno okolnosti zbog kojih je takva situacija. Jedan od razloga je što u Srbiji nije adekvatno regulisan proces tranzicije iz obrazovanja sistema u tržište rada, i iz tog razloga nakon školovanja nedostaju radne veštine i motivacija.

Lokalni savet za zapošljavanje učinio je konkretan korak predlaganjem lokalnog akcionog plana zapošljavanja gde su smernice bile da se pospeši broj zaposlenih osoba, u kome će učestvovati grad Subotica.

Prema anketi koja je urađena mladi ljudi za traženje posla najviše koriste internet stranice sa poslovnim ponudama, dok su na drugom mestu lični kontakti i poznanstva. Činjinica koja nije pozitivna, bar ne po kandidate za posao, jeste da čak jedna četvrtina ispitanih čeka da ih poslodavac nazove nakon prijavljivanja na radno mesto.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4633
Povezane teme

zapošljavanje u Subotici

Nacionalna služba za zapošljavanje

posao Subotica

centar lokalne demokratije

posao u subotici

nezaposlenost

nszz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.