Komentara: 5
Pregleda: 12072

Mišićevo obeležilo seosku slavu Vidovdan

29.06.2016. u 00:22h
Izvor: Subotica.com
Meštani Mišićeva po 20-ti put su proslavili svoju slavu, Vidovdan. Manifestaciji su prisustvovali prijatelji, političari i sveštena lica iz okoline Mišićeva i Subotice.
Mišićevo obeležilo seosku slavu Vidovdan

Za sve stanovnike Mišićeva Vidovdan je veliki praznik. Pored toga što obeležavaju slavu sela, odali su i počasti solunskim dobrovoljcima, osnivačima sela i njihovom komadantu vojvodi Živojinu Mišiću.

Ispred Doma kulture Mišićevo, okupili su se meštani sa svojim prijateljima da proslave Vidovdan. Tokom Svečane sednice skupštine Mesne zajednice Mišićevo, predsednik iste Pera Šunjka je uručio Vidovdanske pohvale. Rezan je slavski kolač sa domaćinima slave, a nakon toga je priređen kulturno-umetnički program.

Obeležavanju seoske slave Vidovdan u Mišićevu prisustvovao je državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Nenad Ivanišević koji je pozdravio prisutne i u svom govoru pohvalio stanovnike Mišićeva na slozi i zajedništvu.

Mišićevo obeležilo seosku slavu Vidovdan

Mišićevo je nastalo 1925. godine i dobilo je ime po Živojinu Mišiću, komandantu srpske vojske na solunskom frontu. Solunski borci su od kralja dobili deo Subotice i na mestu gde se danas nalazi Dom kulture i spomenik Živojinu Mišiću bio je pašnjak, a pored zvonika bunar sa đermom. Sedamdesetih godina dvadesetoga veka ovo naselje dobilo je status samostalog administrativnog naselja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 12072
Povezane teme

mišićevo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.