• Pregleda: 2914

Ministri policije Srbije i Mađarske na Paliću razgovarali o migrantskoj krizi

Ministri policije Srbije i Mađarske na Paliću razgovarali o migrantskoj krizi

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, u društvu direktora Policije Vladimira Rebića, sastao se danas na Paliću sa mađarskim kolegom Šandorom Pinterom. Tema sastanka je bila goruća tema proteklih godina, pogotovo u proteklih nekoliko sedmica - migrantska kriza.

- Razgovarao sam sa ministrom Pinterom o modalitetima pomoći Mađarske i EU Srbiji na polju sprečavanja iregularnih migracija. Srbija na ozbiljan i odgovoran način pristupa migrantima koji se nalaze na našoj teritoriji, ali uz jasnu poruku da kršenje zakona nije dobrodošlo. - poručio je nakon sastanka ministar Stefanović - Srbija svakako neće biti usko grlo u kom će se skupljati migranti u nemogućnosti da odu u neku od država EU i da MUP jača kapacitete granične policije upravo kako bi sprečio i ulazak ilegalnih migranata u našu zemlju i ojačao i spoljne granice Evrope.

Na agendi su se našle i teme unapređenja kapaciteta graničnih prelaza i način na koji bi Mađarska mogla da pomogne Srbiji u cilju bržeg i efikasnijeg transporta robe preko državne granice.

Pre razgovora ministri su obišli Granični prelaz "Horgoš".

Stefanović se zahvalio mađarskom kolegi na razumevanju koje ta zemlja pokazuje u vreme letnjih i zimskih praznika, kada je gužva na prelazima, i kada primenjuje posebne mere koje omogućavaju brži prelazak preko državne granice.   

- Naš cilj je dostizanje šengenskih standarda i mi želimo da Republika Srbija svoju graničnu policiju uspostavi po ugledu na najrazvijenije zemlje Evrope, da naši kapaciteti budu takvi da Srbija može da se pohvali da je jedna od država koja nije članica EU, a koja ima najviše moguće standarde granične policije i koja svojim i građanima Evrope pruža potpunu bezbednost - istakao je Stefanović.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
Шишач снс-ОВАЦА Odgovori
Мали Хијавата

Делили дипломе
К’о кесу да дреше
Од гробара Томе
До пандура Неше!

Циљ је овде хуман
Ко бре да се мучи
Који би разуман
Волео да учи!

Оригиналан рад
Не мож’ бити збора
Али пази сад
Бранити се мора!

Јавили се неки
Сумњива морала
Судови им преки
А знања им мала!

Фалсификат кажу
Разлоге нам броје
Претерано лажу
Неистину кроје!

Само Богу хвала
Послао нам Њега
Човек од морала
Ректор нам од Мега!

Било стани-пани
И борба жестока
Мића нас одбрани
Изгубила стока!

Неша звани Знање
Мали Хијавата
Доби ново звање
Доктор плагијата!
stipan
ko najboljem prijatelju savet,pripazi, nema puno njih u okolini koji ovako barataju sa rečima. i onog sa plakatama su našli pa skoro dobio betonske cipele
SHM Odgovori
"Srbija na ozbiljan i odgovoran način pristupa migrantima koji se nalaze na našoj teritoriji, ali uz jasnu poruku da kršenje zakona nije dobrodošlo" - E kad procitam ovako nesto zeludac mi se okrene! Koji je to odgovoran nacin i koja je to jasna poruka nesreco jedna??? Migranti vrsljaju gde hoce i kada hoce, napadaju koga hoce a ovaj mulac prica o nekom ozbiljnom pristupu!
Sveta Lucija Odgovori
Treba malo Madjarska policija zajedno sa ministarstvom policije, moze i vojska zajedno sa ministarstvom vojske, da malo objasni ovim "nasim strucnjacima" kako se stite granice. A mogli bi kasnije da objasne kako se nasem narodu daje pomoc za 1,2,3 dece... a ne da pomoc daju stranim telima
Tom Odgovori
Znači ništa novo nisu rešili niti sredili.
A migranti(čast izuzecima) će i dalje da haraju gradom i domaćim stanovništvom.
zoran Odgovori
ne znam kakve odgovore imao dr.stefanović na pitanja kako su migranti ušli na ničiju zemlju na horgošu i kelebiji
Marko Odgovori
"Na agendi su se našle i teme unapređenja kapaciteta graničnih prelaza i način na koji bi Mađarska mogla da pomogne Srbiji u cilju bržeg i efikasnijeg transporta robe preko državne granice."
Stavite ministre i ostale tzv. vazne licnosti da cekaju u redu na granici sa obicnim "smrtnicima", pa ce mozda nesto i uciniti da se ubrza prelazak granice.
Nole Odgovori
M. Stefanovic se pravi Kostunica. Postupanje sa migrantima se nikako ne moze nazvati odgovornim jer vrsljaju po Srbiji bez dokumenata. Postupanje madjarske granicne policije je potpuno isto bili praznici i guzve ili ne, svako ko redovno prelazi to zna, te se zahvaljuje na necemu sto ne postoji... Cela Vlada nam je puna katastrofalnih ladrova na ministarskim pozicijama...
Uvek u pravu Odgovori
Neki ljudi su na nekom mestu u neko vreme nešto uradili ali zbog toka istrage nećemo sad o tome. To je sve što zna da kaže ministar kad ne zna šta da kaže.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.