Komentara: 9
Pregleda: 3747

Ministri policije Srbije i Mađarske na Paliću razgovarali o migrantskoj krizi

13.02.2020. u 10:48h > 13:38
Izvor: Subotica.com
Ministri policije Srbije i Mađarske na Paliću razgovarali o migrantskoj krizi

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, u društvu direktora Policije Vladimira Rebića, sastao se danas na Paliću sa mađarskim kolegom Šandorom Pinterom. Tema sastanka je bila goruća tema proteklih godina, pogotovo u proteklih nekoliko sedmica - migrantska kriza.

- Razgovarao sam sa ministrom Pinterom o modalitetima pomoći Mađarske i EU Srbiji na polju sprečavanja iregularnih migracija. Srbija na ozbiljan i odgovoran način pristupa migrantima koji se nalaze na našoj teritoriji, ali uz jasnu poruku da kršenje zakona nije dobrodošlo. - poručio je nakon sastanka ministar Stefanović - Srbija svakako neće biti usko grlo u kom će se skupljati migranti u nemogućnosti da odu u neku od država EU i da MUP jača kapacitete granične policije upravo kako bi sprečio i ulazak ilegalnih migranata u našu zemlju i ojačao i spoljne granice Evrope.

Na agendi su se našle i teme unapređenja kapaciteta graničnih prelaza i način na koji bi Mađarska mogla da pomogne Srbiji u cilju bržeg i efikasnijeg transporta robe preko državne granice.

Pre razgovora ministri su obišli Granični prelaz "Horgoš".

Stefanović se zahvalio mađarskom kolegi na razumevanju koje ta zemlja pokazuje u vreme letnjih i zimskih praznika, kada je gužva na prelazima, i kada primenjuje posebne mere koje omogućavaju brži prelazak preko državne granice.   

- Naš cilj je dostizanje šengenskih standarda i mi želimo da Republika Srbija svoju graničnu policiju uspostavi po ugledu na najrazvijenije zemlje Evrope, da naši kapaciteti budu takvi da Srbija može da se pohvali da je jedna od država koja nije članica EU, a koja ima najviše moguće standarde granične policije i koja svojim i građanima Evrope pruža potpunu bezbednost - istakao je Stefanović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 1 nedelju
Komentara: 9
Pregleda: 3747
Povezane teme
migranti migranti u subotici imigranti ilegalni migranti nebojša stefanović migrantska kriza
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.