Komentara: 21
Pregleda: 4710

Ministar Vulin u poseti Udruženju penzionera

24.02.2015. u 17:53h
Izvor: Subotica.com
Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, obišao je danas radove na izgradnji nove zgrade Gerontološkog centra, a potom i Udruženje penzionera.
Ministar Vulin u poseti Udruženju penzionera

- Zadovoljan sam kako napreduju radovi i nadam se da će u maju biti otvorena nova zgrada, zahvaljujući kojoj će se se povećati kapaciteti Gerontološkog centra – istakao je Aleksandar Vulin. – To je samo jedan od primera da Vlada Srbije brine o svojim građanima, brine  o penzionerima, bez čije podrške ne bismo mogli da uradimo važne zahvate, niti bi dobili novi aranžman sa MMF-om.

Vulin je naglasio da i pored mera štednje, 61 odsto najnižih penzija nije smanjivan, iako je bilo primera da jeGrčka penzije smanjila za 40 odsto, a da su međunarodne institucije tražile da  se umanje za 25 odsto.

- Nema veće pomoći za penzionere nego da im država bude likvidna, da penzije budu isplaćivane redovno i da se njihova vrednost ne obara – dodao je Vulin.

Ministar Vulin u poseti Udruženju penzionera

Subotičko Udruženje penzionera broji oko 13.500 članova. Predsednica Dragica Lučev upoznala je ministra sa brojnim akcijama koje organizuju - podela ogreva i mogućnost plaćanja na devet rata, prikupljanje životnih namirnica i odeće za najsiromašnije, organizovanje lekarskih pregleda...

- Sarađujemo sa Gerontološkim centrom, sa kojim trenutno radimo na jednom projektu, ali i sa mnogim gradovima i udruženjima u našoj zemlji, ali i u Mađarskoj i Hrvatskoj – istakla je Dragica Lučev. - Od ministrstva očekujemo da pomogne penzionerima, jer su oni često zaboravljeni i od društva i od porodice. Mnogi imaju jako mala primanja, a trenutno je najveći problem što nam je grad ukinuo besplatan prevoz, ali se nadam da ćemo to uspeti da rešimo.

Izvor: Subotica.com
Poseta ministra Aleksandra Vulina Gradskom udruženju penzionera Poseta ministra Aleksandra Vulina Gradskom udruženju penzionera Poseta ministra Aleksandra Vulina Gradskom udruženju penzionera Poseta ministra Aleksandra Vulina Gradskom udruženju penzionera Poseta ministra Aleksandra Vulina Gradskom udruženju penzionera Poseta ministra Aleksandra Vulina Gradskom udruženju penzionera Poseta ministra Aleksandra Vulina Gradskom udruženju penzionera Poseta ministra Aleksandra Vulina Gradskom udruženju penzionera
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 21
Pregleda: 4710
Povezane teme

aleksandar vulin

gradsko udruženje penzionera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.