Komentara: 14
Pregleda: 7520
Foto

Ministar Verbić posetio Hemijsko-tehnološku školu

22.01.2016. u 18:50h
Izvor: Subotica.com
Uoči novog konkursa za obrazovne profile u srednjim školama, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić posetio je Hemijsko-tehnološku školu, kako bi u razgovoru sa đacima stručnih škola saznao kakvo je njihovo viđenje obrazovnog sistema.
Ministar Verbić posetio Hemijsko-tehnološku školu

Kako je kreiranje obrazovnih profila rezultat usaglašavanja potreba škola, lokalnih samouprava i Ministarstva prosvete, Verbić je želeo da i đacima pruži mogućnost da iskažu svoje potrebe, te na taj način doprinesu formiranju novih, naprednijih obrazovnih profila.

- Vrlo često zaboravljamo da pitamo učenike šta oni žele, kako oni vide svoju karijeru i da li smatraju da je perspespektivan njihov obrazovni profil. Smatramo da je jako važno da znamo njihovo mišljenje, jer je cilj konkursa uvođenje novih i savremenijih obrazovnih profila - rekao je  ministar Srđan Verbić.

Ministar Verbić posetio Hemijsko-tehnološku školu

Ministar je razgovarao i sa predstavnicima lokalne samouprave, kao i direktorima tri  stručne škole o mogućnostima za uvođenje dualnog obrazovanja, pri čemu je istakao da to nije model koji bi trebalo da slede sve škole, jer u velikoj meri zavisi od kvaliteta privrede i mogućnosti poslodavaca da ispune svoje obaveze. Verbić je najavio i kampanju Ministarstva prosvete, koja bi za cilj imala popularizaciju stručnog obrazovanja.

- Želimo da uložimo u karijerno vođenje, kako bi đaci i njihovi roditelji imali od koga da dobiju odgovor na ono što ih zanima, te da bi i njihove želje bile realnije - istakao je Verbić.

Ministar Verbić posetio Hemijsko-tehnološku školu

Ministar Verbić posetio Hemijsko-tehnološku školu

Odluka Grada Subotica da stipendira učenike prvih razreda deficitarnih zanatskih zanimanja je, prema rečima Verbića, odlična inicijativa na putu promocije stručnog obrazovanja. Takođe, direktor Hemijsko-tehnološke škole, Nikola Matković je izrazio uverenje da će takva nastojanja doprineti unapređenju obazovnog procesa u stručnim školama.

- Smatram da je ministar na ovaj način dobio puno korisnih informacija. Cilj nam je da đacima omogućimo što bolja znanja i veštine za nastavak školovanja, ali i zapošljavanja.  Prava sloboda je ona koja čoveku omogućava da bira, a mislim da srednje stručne škole omogućavaju upravo to, mogućnost daljeg školovanja i zapošljavanja. Mi se takođe trudimo da kod đaka razvijemo preduzetnički način razmišljanja - izjavio je direktor Hemijsko-tehnološke škole, Nikola Matković.

Izvor: Subotica.com

Poseta ministra prosvete Hemijsko-tehnološkoj školi

Poseta ministra prosvete Hemijsko-tehnološkoj školi Poseta ministra prosvete Hemijsko-tehnološkoj školi Poseta ministra prosvete Hemijsko-tehnološkoj školi Poseta ministra prosvete Hemijsko-tehnološkoj školi Poseta ministra prosvete Hemijsko-tehnološkoj školi Poseta ministra prosvete Hemijsko-tehnološkoj školi Poseta ministra prosvete Hemijsko-tehnološkoj školi Poseta ministra prosvete Hemijsko-tehnološkoj školi
Pogledaj ostale fotografije

Poseta ministra prosvete Omladinskom naselju

Poseta ministra prosvete Omladinskom naselju Poseta ministra prosvete Omladinskom naselju Poseta ministra prosvete Omladinskom naselju Poseta ministra prosvete Omladinskom naselju Poseta ministra prosvete Omladinskom naselju Poseta ministra prosvete Omladinskom naselju Poseta ministra prosvete Omladinskom naselju Poseta ministra prosvete Omladinskom naselju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 7520

Povezana vest

Povezane teme

hemijsko tehnološka škola

srđan verbić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.