Komentara: 20
Pregleda: 8339
Foto

Ministar Vanja Udovičić u poseti Subotici

04.07.2019. u 17:52h
Izvor: Subotica.com
Osnovna škola „Jovan Mikić“ dobila je donaciju Ministarstva sporta i omladine u vidu sportskih rekvizita, koje je danas uručio ministar Vanja Udovičić.
Ministar Vanja Udovičić u poseti Subotici

Ministar je posetio trening Ženskog odbojkaškog kluba „Spartak“, u fiskulturnoj sali OŠ „Jovan Mikić“, a školi uručio dve košarkaške table sa obručima, mrežu za odbojku, dva gola i 40 lopti za različite kolektivne sportove.

- Uvek volim da dođem u Suboticu, "grad sporta", grad koji ima olimpijskog šampiona Davora Štefaneka, ima Gabora Sagmajstera i mnoge proslavljene sportiste, na kojim se bazira budućnost srpskog sporta, i grad koji u budućnosti treba da ponese i epitet grada sportskog turizma. U tom cilju smo uradili dve kapitalne investicije - rešenje sistema hlađenja u Hali sportova i rekonstrukciju fudbalskog stadiona - poručio je ministar Vanja Udovičić. - Razmišljamo u dva pravca - da pokrijemo školski sport i nastavu fizičkog vaspitanja, a sa druge strane da obezbedimo što bolje uslove za obavljanje svih vrsta fizičke aktivnosti u lokalnoj zajednici. Želja nam je da do kraja godine 250 fiskulturnih sala dobije opremu i da na taj način direktno pomognemo razvoj školskog sporta, iako smo za pet godina duplirali broj dece koja su u sistemu školskog sporta. Zahvaljujem se gradonačelniku koji je u prvi plan stavio razvoj školskog sporta, jer su izdvajanja od 4,65 odsto gradskog budžeta na samom vrhu po izdvajanjima i služi za primer drugim lokalnim samoupravama.

Ministar Vanja Udovičić u poseti Subotici

Po rečima gradonačelnika Bogdana Labana, grad će nastaviti putem ulaganja u sport i obrazovanje, za šta ima podršku republičkih i pokrajinskih vlasti.

- Samo ove godine ministar Ugovičić je četvrti put naš gost i to nam je veoma drago jer radimo na konkretnim projektima. Zahvaljujem se republičkoj i pokrajinskoj Vladi koje su u protekle tri godine u obrazovne ustanove i sportsku infrastrukturu uložile oko 800 miliona dinara - podsetio je gradonačelnik Laban. - Subotica je grad sporta koji je primer celoj Srbiji. Pokušaćemo da i u narednom periodu pomognemo našim klubovima, a već na jesen počinje gradnja tribina na stadionu, koji će biti moderan i ispunjavati sve propisane uslove.

Ministar Vanja Udovičić u poseti Subotici

Fiskulturna sala OŠ „Jovan Mikić“ je jedna od lepših sporskih dvorana u gradu, a dobijeni rekviziti će dodatno obogatiti njenu funkciju.

- Zahvaljujem ministru sporta Vanji Udovičiću koji je donirao rekvizite kojima je upotpunio prostor koji nama mnogo znači i koji smo lepo sredili zahvaljujući lokalnoj samoupravi, koja o školi savesno brine - naglasila je direktorka škole Marina Milodanović. - Škola ima izuzetno dobre uslove za razvoj sporta i mi na tome puno radimo, jer smo svesni uloge sporta u odrastanju učenika, u formiranju njihove ličnosti i njihovog zdravlja.

Ministar Vanja Udovičić u poseti Subotici

Izvor: Subotica.com
Poseta ministra Udovičića školi i ŽOK "Spartak" Poseta ministra Udovičića školi i ŽOK "Spartak" Poseta ministra Udovičića školi i ŽOK "Spartak" Poseta ministra Udovičića školi i ŽOK "Spartak" Poseta ministra Udovičića školi i ŽOK "Spartak" Poseta ministra Udovičića školi i ŽOK "Spartak" Poseta ministra Udovičića školi i ŽOK "Spartak" Poseta ministra Udovičića školi i ŽOK "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 8339
Povezane teme

osnovna škola jovan mikić

bogdan laban

vanja udovičić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.