Komentara: 14
Pregleda: 4007

Minimalan poraz Spartaka protiv Crvene zvezde (1:0)

30.08.2014. u 23:53h
Izvor: Subotica.com
U četvrtom kolu Jelen super lige odigranom na beogradskoj Markani Spartak je pretrpeo prvi poraz u sezoni. U duelu ekipa koje nisu primile nijedan gol trijumfovala je Crvena zvezda sa 1:0 (0:0). U narednom kolu Spartak dočekuje Jagodinu.
Minimalan poraz Spartaka protiv Crvene zvezde (1:0)

U prvom poluvremenu Spartak se koncentrisao na defanzivu i čekao napade Crvene zvezde koja je imala čak 10 šuteva za prvih 45 minuta. Apsolutni Spartakov junak je bio golman Janošević koji je odbranio 5 snažnih, ali i vrlo preciznih udaraca sa distance i time pomogao ekipi da zadrži 0:0 na polovini meča. Zvezda je bila znatno dominantnija ekipa koja je stvorila značajan broj šansi, održavala pritisak, ali Spartak se uspešno branio i odbranio.

Milić je u napadu bio prilično usamljen, tek povremeno mu se pridruživao kapiten Torbica koji je praktično delovao po čitavom terenu, pa i u odbrani, iako je njegova pozicija ofanzivna.

Drugo poluvreme je donelo apsolutnu dominaciju Crvene zvezde i prvi izlet na suparničku polovinu u drugom poluvremenu Spartak je imao tek u 72' minutu meča. Agresivnost domaće ekipe saterala je Spartak praktično na 40 metara od svog gola i napadi su se ređali jedan za drugim.

U 52' minutu posle prekršaja kapiten Torbica dobija žuti karton, a Crvena zvezda šansu da izvede slobodni udarac iskosa sa desne strane na oko četrdesetak metara od gola Janoševića, posle kojeg loptu zahvata Rakić i pogađa prečku Spartakovog gola, nakon čega se lopta odbija u polje i uz manje poteškoće dolazi do golmana Janoševića

U 59' minutu nova odlična šansa za Crvenu zvezdu kada je Mijailović probio sa leve strane i centrirao precizno do Pečnika koji iz neposredne blizine, sa peterca, šutira snažno ali neprecizno.

Još jedna akcija Rakića koji odlično igra glavom, ona prolazi pored Janoševića ali stativa je i ovaj put bila saveznik Spartaka. U sledećem napadu posle centaršuta sa desne strane napadači Crvene zvezd Jović i Rakić u istom napadu pogađaju prečke. Par minuta kasnije, u 78' minutu Crvena zvezda posle mnogo propuštenih šansi stiže do vođstva od 1:0. Gol je postigao Avramovski, igrač koji je ušao 5 minuta ranije.

U '80 minutu Milošević zbog povrede silazi sa terena, a Spartak u naredna dva minuta igra sa igračem manje. Miloševića je zamenio Duško Dukić.

U 84' minutu Spartak posle igranja glavom Milića pogađa stativu i propala je prilika da se rezultat vrlo brzo izjednači.

Posle meča Petar Kurćubić, šef struke Spartaka čestitao je protivniku na zasluženoj pobedo i konstatovao da je ovo što su uradili večeras najbolje što se moglo u ovom trenutku.

- "Crvena zvezda je bila kvalitetniji i bolji tim. Prvo poluvreme smo dobro odigrali, ali u drugom nismo mogli da odgovorimo na veliku Zvezdinu agresivnost, nismo mogli da sačuvamo loptu, da odigramo miran pas u napred. Imali smo dosta problema sa nabačenim loptama, a jedna od takvih situacija nas je i koštala primljenog gola. Dali smo svoj maksimum i sigurno da bi bio zadovoljniji da smo mogli više da idemo napred, ali za sada činimo koliko možemo." - izjavio je Kurćubić.

Podršku Spartaku na najvećem stadionu u Srbiji pružilo je oko pedesetak marinaca koji su i pored minimalnog poraza aplauzom pozdravili fudbalere.

Posle četiri kola Spartak ima 7 bodova, a u narednom kolu dočekuje Jagodinu, a zatim putuje u Novi Sad na vojvođanski derbi sa Vojvodinom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 4007
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

fudbalski klub crvena zvezda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.