Komentara: 0
Pregleda: 2931

Minhen donirao vatrogasno vozilo Subotici

17.02.2011. u 22:17h
Izvor: RTV Yueco
Minhen donirao vatrogasno vozilo Subotici

Vatrogasna četa Subotica dobila je na poklon od grada Minhena tehničko vatrogasno vozilo kakvo do sada ova četa nije imala. Vozilo je opremljeno ne samo opremom za gašenje požara, nego i za saobraćajne nesreće kao i za izlivanje određenih tečnosti. Ova donacija samo je jedan mali deo saradnje grada Minhena i Subotice, koja će se nastaviti i u budućnosti, što su potvrdili i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić i predstavnik gradske Uprave Minhena Hamid Sijerčić.

Vatrogasna služba čije se jedinice osim u Subotici, nalaze u Bačkoj Topoli, Malom Iđošu, Staroj Moravici, Bajmoku i uskoro na Paliću, ima 29 vozila. Ni jedno od tih vozila nema kompletnu opremu na sebi, osim ovoga koje je danas predstavljeno. Sa ovim vozilom vatrogasci će biti mnogo brži i efikasniji.

Ključeve vozila svečano je gradonačelniku Subotice predao predstavnik gradske uprave Minhena Hamid Sijerčić, da bi Saša Vučinić ključeve dalje predao komandiru Vatrogasne spasilačke jedinice Subotica Siniši Kovačević. Gradonačelnik se zahvalio gradu Minhenu i dodao da je ovo još jedan dokaz dobre saradnje, kako sa Nemačkom, tako i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, tačnije sektora za vandredne situacije.

Iako se nije pričalo o vrednosti ove donacije, prema informacijama nadležnih u vatrogasnoj četi, vozilo sa ovoliko opreme kreće se negde oko 400 hiljada eura.

Vatrogasnoj službi bilo bi potrebano još jedno vozilo kako bi kompletirali svoj vozni park, a reč je o vozilu koje bi bilo zaduženo samo za uklanjanje opasnog materijala. Kako saznajemo, ni takva donacija nije isključena, još ove godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2931
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.