Komentara: 13
Pregleda: 3851

Mineko: Nismo doprineli propasti Fidelinke

04.10.2013. u 16:51h
Izvor: RTV Yueco
Povodom dela teksta Međunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara (ICIJ) o privatizacijama u Navipu, Fidelinki i Agrohemu koji smo objavili juče u našem informativnom programu, reagovala je kompanija Mineko, saopštenjem u kojem zaključuju “da se radi o kampanji koja se već neko vreme sistemski i veoma tendenciozno” vodi protiv ove kompanije.
Mineko: Nismo doprineli propasti Fidelinke

Kako je saopšteno, Mineco Grupa ni na koji način nije doprinela propasti Fidelinke i Navipa, niti je Mineco učestvovao u privatizaciji ovih kompanija.

“Manje pakete akcija Fidelinke i Navipa, koje su u to vreme već bile privatizovane, Mineco grupa kupila je na berzi, od akcionara - akcije Fidelinke 2005. odnosno akcije Navipa tokom 2007 i 2008. godine, dok sa firmom Agrohem nikada nismo bili povezani niti poslovali. Malverzacija, korupcije i zloupotrebe u ovim postupcima nije bilo. Mineco je kao akcionar Fidelinke oštećen i ni na koji način nije doprineo propasti firme, niti je znao ili učestvovao u bilo kakvom navodnom izvlačenju kapitala iz ove firme” – navodi se, između ostalog, u saopštenju ove kompanije.

U saopštenju se ističe da je “očigledan pokušaj vršenja pritiska” na srpsko tužilaštvo da u ovoj kompaniji nađe krivca za „propale privatizacije“.

“Žao nam je što su zaposleni ostali bez posla u ovim firmama, ali Mineco kao jedan od akcionara tome nije doprineo. Ponavljamo, Mineco je takođe oštećen u svemu tome” – navodi se, između ostalog, u saopštenju ove kompanije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 3851

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.