Komentara: 7
Pregleda: 3766

Milenko Kosanović - dobitnik Nagrade za životno delo

22.11.2013. u 16:22h
Izvor: RTV Yueco
Jedan od najznačajnijih srpskih karikaturista Milenko Kosanović dobio je Nagradu za životno delo, za slikarstvo i grafičku sekciju, na svečanoj akademiji povodom 60 godina uspešnog rada Udruženja umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije.
Milenko Kosanović - dobitnik Nagrade za životno delo

Tokom svog stvaralaštva, koje traje više od 40 godina, objavio je nekoliko hiljada karikutura, priredio nekoliko samostalnih i učestvovao na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i nostranstvu. Njegovi radovi nalaze se u svetskim muzejima karikature, a dobitnik je preko 60 domaćih i stranih nagrada za karikaturu, od kojih treba izdvojiti prestižnu nagradu “Zlatni Pjer 1996.”, kao i Nagradu za životno delo koja mu je dodeljena 13 novembra ove godine.

Iako je Kosanović izlagao svoje karikature po celom svetu, tek nedavno je imao svoju prvu samostalnu izložbu u rodnom Bajmoku u kojem i danas živi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3766

Povezana vest

Povezane teme

milenko kosanovic

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.