• Pregleda: 2367

Mikulaš u Kolevci

Mikulaš u Kolevci

Decu u Kolevci posetio je Mikulaš koji je tokom dana, zajedno sa svojim pomoćnicima obilazilo okolne mesne zajednice u Subotici. Mikulaš je doneo paketiće, dok su deca njemu, kao zahvalnost za darove, uzvratila recitacijama. Ovo je već 11. godina kako Mikulaš dolazi u Kolevku, a kako i sam kaže, nada se da će ovu tradiciju nastaviti još dugi niz godina.

Iz pravca Bolnice oko 9 časova ka Kolevici se sjurila grupa dece na čelu sa Mikulašom, noseći poklone. Zvonjenje zvona koje je Mikulaš nosio, označilo je početak jednog veselog dana za sve mališane u Kolevci.

Decembar je generalno radostan mesec za sve u Kolevci, a Mikulaš je vesnik tog meseca, jer dolazi prvi.

Poklone su za svu decu koje Mikulaš poseti obezbedili pre svega humani ljudi, odnosno određena subotička preduzeća, na čemu im je Mikulaš, kako i sam kaže, veoma zahvalan. Deca su za ovaj događaj spremila po nekoliko recitacija, a osim toga Mikulašu i njegovim pomoćnicima poklonila po jednu sliku.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
madman Odgovori
bravo!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.