Komentara: 51
Pregleda: 15132

Migranti u napuštenim objektima na obodu grada

29.01.2020. u 16:03h
Izvor: Subotica.com
Prazne vikendice i napušteni objekti na obodu grada ovih zimskih dana omiljena su mesta brojnih migranata. Iako u Prihvatnom centru imaju sve uslove za normalan boravak, oni se radije odlučuju da dane provode u pustim objektima na Kelebiji, Ljutovu, Čikeriji, Bačkim Vinogradima...
Migranti u napuštenim objektima na obodu grada

Kako pričaju meštani Kelebije, u petak je grupa migranata izazvala požar u nekadašnjem restoranu na glavnom putu u blizini granice. Vatra je progutala ceo objekat, od poda do krova.

- Danima su se tu skupljali i boravili, po pravilu dvojica ili trojica odu po hranu i vodu, dok ostali čekaju u skloništu. Verovatno su pokušali da se zagreju, zapalili su vatru koja je izgleda sve odnela - priča nam jedna sugrađanka. - Najviše ih je u vikendicama kod Majdana, koje su u ovo doba godine uglavnom puste. Bez ustezanja uđu ljudima u kuće i tamo borave.

Naša sagovornica kaže da migrante sreće svakodnevno i da nije imala problema. Međutim, dodaje da su nedavno napali jednog mladića.

- Ne znam šta se tačno dogodilo, ali smo se zgrozili kada smo čuli. Nedavno je grupa prošla i tražila vode, dali smo im i odmah su otišli ka šumi - kaže jedan meštanin.

Veliki broj migranata može da se vidi i na subotičkim ulicama, naročito u blizini autobuske i železničke stanice. Oni koji nemaju novca za dobro organizovane krijumčare, do Horgoša najčešće idu autobusom, a onda na svoju ruku pokušavaju da pređu granicu. Zbog različite etničke pripadnosti sukobi među njima nisu retkost.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 meseci i 1 nedelju
Komentara: 51
Pregleda: 15132
Povezane teme
migranti migranti u subotici
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.