Komentara: 51
Pregleda: 16726

Migranti u napuštenim objektima na obodu grada

29.01.2020. u 17:03h
Izvor: Subotica.com
Prazne vikendice i napušteni objekti na obodu grada ovih zimskih dana omiljena su mesta brojnih migranata. Iako u Prihvatnom centru imaju sve uslove za normalan boravak, oni se radije odlučuju da dane provode u pustim objektima na Kelebiji, Ljutovu, Čikeriji, Bačkim Vinogradima...
Migranti u napuštenim objektima na obodu grada

Kako pričaju meštani Kelebije, u petak je grupa migranata izazvala požar u nekadašnjem restoranu na glavnom putu u blizini granice. Vatra je progutala ceo objekat, od poda do krova.

- Danima su se tu skupljali i boravili, po pravilu dvojica ili trojica odu po hranu i vodu, dok ostali čekaju u skloništu. Verovatno su pokušali da se zagreju, zapalili su vatru koja je izgleda sve odnela - priča nam jedna sugrađanka. - Najviše ih je u vikendicama kod Majdana, koje su u ovo doba godine uglavnom puste. Bez ustezanja uđu ljudima u kuće i tamo borave.

Migranti u napuštenim objektima na obodu grada

Naša sagovornica kaže da migrante sreće svakodnevno i da nije imala problema. Međutim, dodaje da su nedavno napali jednog mladića.

- Ne znam šta se tačno dogodilo, ali smo se zgrozili kada smo čuli. Nedavno je grupa prošla i tražila vode, dali smo im i odmah su otišli ka šumi - kaže jedan meštanin.

Migranti u napuštenim objektima na obodu grada

Migranti u napuštenim objektima na obodu grada

Veliki broj migranata može da se vidi i na subotičkim ulicama, naročito u blizini autobuske i železničke stanice. Oni koji nemaju novca za dobro organizovane krijumčare, do Horgoša najčešće idu autobusom, a onda na svoju ruku pokušavaju da pređu granicu. Zbog različite etničke pripadnosti sukobi među njima nisu retkost.

Izvor: Subotica.com
Uništeni objekti na Kelebiji Uništeni objekti na Kelebiji Uništeni objekti na Kelebiji Uništeni objekti na Kelebiji Uništeni objekti na Kelebiji Uništeni objekti na Kelebiji Uništeni objekti na Kelebiji Uništeni objekti na Kelebiji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 51
Pregleda: 16726
Povezane teme

migranti

migranti u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.