Komentara: 12
Pregleda: 7669

Migranti u hladnjači punoj jabuka

12.01.2020. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
Na izlazu graničnog prelaza "Horgoš", carinici su sprečili četiri migranta u pokušaju ilegalnog prelaska granice, koji su se sakrili u hladnjaču punu jabuka.
Migranti u hladnjači punoj jabuka

Zahvaljujući pregledu mobilnim skenerom, u unutrašnjosti hladnjače su primećene ljudske siluete, zbog čega je tovarni deo kamiona odmah otvoren.

Hladnjača domaće prevozničke firme, iz Srbije je trebalo da preveze tovar svežih jabuka u Veliku Britaniju, ali su se u nju u nekom trenutku sakrila četvorica Avganistanaca, koji su na taj način pokušali da pređu državnu granicu.

Analizom slike dobijene na mobilnom skeneru, uočene su konture koje ne odgovaraju prijavljenoj robi, zbog čega je kamion otvoren i detaljno pregledan. Četiri migranta koja su se zatekla među jabukama, predata su policiji u dalju nadležnost, dok je vozilo sa robom pušteno u dalji redovan carinski postupak.

Iz Uprave carina podsećaju da je krijumčarenje ljudi u hladnjačama izuzetno rizično, a za mnoge migrante može da bude i fatalno, jer treba mnogo vremena provesti u hladnom i skučenom prostoru pošto su željene krajnje destinacije ponekad udaljene i po više hiljada kilometara.

Carinska služba Srbije je samo tokom 2019. godine uspela da spreči preko 1.300 migranata u pokušaju da skriveni u tovarima robe ilegalno pređu na teritoriju EU zemalja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 7669
Povezane teme
granični prelaz horgoš migranti ilegalni prelasci uprava carina ilegalan prelazak granice carina carinici
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.