Komentara: 28
Pregleda: 6249

Migranti su naša realnost i država treba da nastupi odlučnije, poručuje Pastor

04.02.2020. u 16:03h
Izvor: RTV Pannon
Prisustvo migranata i njihovo širenje po teritoriji je stvarnost koju ne možemo prećutati niti sakriti u cinični humanizam, poručio je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara prilikom današnjeg gostovanja u jutarnjem programu RTV Pannon.
Migranti su naša realnost i država treba da nastupi odlučnije, poručuje Pastor

Nema naznaka da će se smanjiti priliv migranata i očigledno će ovaj talas dugo trajati, a migrantska ruta na kojoj se i mi nalazimo biti aktivna, rekao je Ištvan Pastor, dodajući da nisu migranti ti koji odlučuju kuda idu.

- Vidimo da imaju ozbiljnu logističku pomoć kako bi došli ovamo. Posledice toga vidimo na dnevnom nivou, i to na široj teritorji koja je sada zahvatila i severni Banat. Vidimo, takođe, da su se migranti zbog zime, zbog bezizlaznosti, jer mnogi više puta pokušavaju da pređu ogradu, učaurili i postaju agresivni, ne prema građanima, već prema okolini, zato provaljuju, pale vatre, ponašaju se kao da su kući i kao da su oni u pravu. Ali bezakonje se ne može pretvoriti u zakon - zaključio je šef SVM-a.

Pastor je naglasio da o ovoj situaciji na srpskoj političkoj sceni javno, otvoreno i direktno jedino SVM govori jer je reč o problemima koji se ne mogu prećutati. 

- O tome govorimo ne samo u medijima, nego i na mestima donošenja odluka, ukazujemo na probleme, tražimo rešenje, pomoć. Tako je i šef frakcije SVM-a govorio u Skupštini Srbije, tražio snažnije policijsko prisustvo i pomoć. Ne vidim ozbiljne znake, ali nadam se da će Srbija u jednom trenutku odlučnije braniti južnu granicu, da će policija biti prisutnija tamo gde ima migranata, jer vidimo da kada se pojavi policija menja se njihovo ponašanje -  nastavio je Pastor.

Izvor: RTV Pannon
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 28
Pregleda: 6249
Povezane teme

ištvan pastor

savez vojvođanskih mađara

migranti

migranti u subotici

ilegalni migranti

migrantska kriza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.