Komentara: 18
Pregleda: 7396

Midibus - za bolji gradski prevoz

18.07.2011. u 17:29h
Izvor: RTV Yueco
Midibus - za bolji gradski prevoz

Studija unapređenja sistema javnog gradskog i prigradskog transportra putnika navodi da se u razuđenoj Subotici sa lošom putnom infrastrukturom mora preći na saobraćaj mini ili midi busevima - manjim autobusima od većine sadašnjih. Gradska skupština će se na sledećoj sednici izjasniti o zaduživanju grada Subotica kako bi se ovi autobusi nabavili. I u gradskoj Skupštini i u Suboticatransu navode da ta prevozna sredstva, sa drugačijom organizacijom, treba da efikasnije prevoze građane kako bi oni bili zadovoljniji.

Nakon što putem javne nabavke odaberu najpovoljniji kredit u visini od 115 miliona dinara, gradske vlasti će ta sredstva uputiti JP Suboticatrans kao kapitalnu subvenciju za kupovinu novih autobusa. Koliko će autobusa biti nabavljeno, zavisi od ponuđača, pošto će vozila biti kupljena kroz javnu nabavku koju će realizovati ovo javno preduzeće. Ono što će se zahtevati jeste da to budu midibusevi za gradski saobraćaj, opremljeni uređajima pasivne bezbednosti, klima uređajem i rampom za invalide. Njihovom kupovinom biće stvorena nova materijalna baza putem novog elektronskog sistema naplate - tiketing sistema.

Midibus u Subotici - unapređenje gradskog prevoza

Kako ocenjuju u JP Suboticatrans ti autobusi bi u mnogome pomogli da se što potpunije realizuju zaključci studije unapređenja sistema javnog gradskog i prigradskog transportra putnika, koju je usvojila Skupština grada sredinom aprila. Ta prevozna sredstva, kako je zaključeno u studiji, sa drugačijom organizacijom, treba da efikasnije prevoze građane kako bi oni bili zadovoljniji.

Prvi korak u realizaciji pomenute studije načinjen je 1. jula, od kada "Suboticatrans" primenjuje novi tarifni sistem. Od tada je na snazi nova cena pojedinačne karte u gradskom prevozu od 60 dinara, što je za 10 dinara više nego ranije, ali i niz olakšica vezanih za mesečne karte. Tako mesečna karta za gradski prevoz sada košta 2.089,46 dinara, što je za oko polovinu manje nego ranije, i važi za neograničen broj putovanja na svim gradskim linijama, odnosno omogućava presedanje bez doplate. Mesečna karta za prigradski prevoz, koja se kupuje za jednu određenu liniju, važi za neograničen broj putavanja na toj liniji, a omogućava i neograničeni broj putovanja na svim gradskim linijama - bez doplate.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 7396
Povezane teme

Suboticatrans

sutrans

gradski prevoz

midibus

autobus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.