Komentara: 0
Pregleda: 3651

Metode procene neplodnosti u subotičkoj bolnici

06.05.2011. u 14:42h
Izvor: RTV Yueco
Metode procene neplodnosti u subotičkoj bolnici

U Opštoj bolnici u Subotici održava se radionica na temu ginekološke endoskopije za procenu stepena neplodnosti koji organizuje bolnica.Ovom metodom neplodnost može da bude procenjena sa velikim uspehom i lečenju se može pristupiti na odgovarajući način što će dovesti do značajnog napretka u lečenju neplodnosti.Održavanje radionice je svojevrsna obuka budućih kadrova koji će se bavti endoskopskom hirurgijom.

U okviru IPA projekta “GynEndo” u subotičkoj bolnici se održava druga po redu stručna radionica o ginekološkoj endoskopiji u cilju istraživanja i procene neplodnosti. Do sada su održane dve radionice i Segedinu i ovo je druga u Subotici.

Kroz projekat će biti nabavljena oprema koja će stručnjacima ove dve institucije omogućiti primenu robotike, simulaciju laparopskopskih operacija, kao i uvođenje u osnovne tajne pokreta endoskopske hirurgije.

Partneri u projektu su Univerzitet u Segedinu i Opšta bolnica Subotica, a odobreni budžet iznosi 302 hiljade evra. U okviru projekta pored radionica, predviđeno je održavanje tribina, kao i kupovina medicinskih sredstava koja će za 20 odsto da poveća kapacitet, odnosno da doprinese razvoju u oblasti endoskopskih intervencija. Stručna radionica se završava sutra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3651
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

neplodnost

procena neplodnosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.