Komentara: 0
Pregleda: 1617

Mesta za budžetlije na Građevinskom fakultetu u Subotici

17.07.2010. u 16:12h
Izvor: RTV
Mesta za budžetlije na Građevinskom fakultetu u Subotici

Kako je upis na Novosadske fakultete zvanično završen juče, dobre šanse u drugom krugu imaće kandidati koji su zainteresovani za studiranje na Građevinskom fakultetu u Subotici, budući da je na tom fakultetu od predviđenih 120 budžetskih mesta popunjeno svega 77, a slobodno je ostalo 43.

Posle prvog konkursnog roka najviše mesta ima na samofinansiranju, mada je na pojedinim fakultetima i smerovima ostalo i slobodnih mesta na budžetu.

Prema podacima rektorata Novosadskog Univerziteta, u odnosu na prošlu godinu upisano je sedam odsto više brucoša, čime je ostavljeno svega 1246 mesta na nivou univerziteta za drugi upisni krug.

"Prijavljeno je 9.072 studenta, a od toga broja njih 98 odsto je položilo prijemni i raspoređeni su mesta kako nam je određeno na dozvoli za rad", rekao je za našu televiziju rektor Univerziteta u Novom Sadu, Miroslav Vesković, naglasivši da je ove godine preraspodeljeno 166 mesta na budžetu za ona zanimanja koja su deficitu.

Drugi konkursni rok biće raspisan do kraja jula, a prijavljivanje kandidata za preostala mesta na fakultetima će biti organizovano od 1. do 4. septembra, dok bi do 20. septembra morao biti završen drugi upisni rok.

 

Izvor: RTV
Postavljeno pre 13 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1617
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.