Komentara: 0
Pregleda: 3216

MESŠC dobitnik medalje za kvalitet

05.03.2020. u 11:42h
Izvor: Subotica.com
Tehnička škola "Ivan Sarić", popularni MESŠC, na 15. medunarodnom Sajmu obrazovanja "Putokazi" dobila je srebrnu medalju za kvalitet.
MESŠC dobitnik medalje za kvalitet

Polica sa nagradama i priznanjima za Tehničku školu "Ivan Sarić" postaje sve tesnija, pa tako pored renomiranih priznanja kao što su nagrade "dr Đorđe Natošević" za poseban doprinos obrazovanju i "27. april" od Ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, poslednja u nizu je srebrna sa nedavno održanog novosadskog Sajma obrazovanja.

- Prilikom konkurisanja napisali smo esej u kojem smo subliminirali sve ono što smo radili tokom protekle školske godine, naveli sve projekte koje trenutno realizujemo, kakvu saradnju imamo sa drugim srednjim školama, a uz sve to i koje nagrade i priznanja smo kao obrazovna institucija dobili proteklih godina - kaže Željko Rajčić, direktor Tehničke škole "Ivan Sarić". - Ove godine to je bila medalja srebrnog sjaja, a naredni put nadamo se najsjajnijoj!

MESŠC dobitnik medalje za kvalitet

Po rečima direktora, ovo priznanje je ustvari nagrada za dobar rad i predanost koju svi posvećuju učenicima i za zalaganje zaposlenih. Kako kaže, srebrna medalja je motiv za nastavak dobrog rada, ali i putokaz za još bolje rezultate.

Među projektima po kojima je subotička Tehnička škola jedinstvena u Srbiji je "Projektna nedelja", koja će se i ove godine održati, po četrnaesti put, a okupiće šest srednjih i nekoliko osnovnih škola.

- Manifestaciju planiramo za 8. april, kada bude i Sajam obrazovanja. Već sada samo iz naše škole imamo četrdesetak prijavljenih projekata - poručuje direktor.

MESŠC dobitnik medalje za kvalitet

Pored saradnje sa školama u Srbiji, popularni "MESŠC" aktivan je i na polju međunarodne saradnje pa je tako najavljeno da će tokom 2020. godine, zajedno sa dve škole iz Turske, konkurisati na projekte iz EU fonda (Erazmus+).

- Želimo da proširimo vidike, da unapredimo rad, da budemo savremena škola, dobro uklopljena u evropske standarde i da svi naši učenici, njihovi roditelji i zaposleni budu ponosni na ovu školu - ističe Rajčić.

MESŠC dobitnik medalje za kvalitet

Na dva nastavna jezika, školu trenutno pohađa 1304 učenika, raspoređena u 53 odeljenja, a kako najavljuju u planu je, od naredne školske godine, da se broj odeljenja poveća za 14, odnosno omogući upis još 420 učenika.

- Nova odeljenja će biti na područjima rada mašinstva i obrade materijala, elektrotehnike i saobraćaja. Kao škola koja prati potrebe tržišta rada vodimo računa da u našu obrazovnu ponudu uključimo i IT odeljenja, kao i smer tehničara mehatronike, odnosno sve ono što tržište rada traži - jasan je Rajčić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 3216
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

željko rajčić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.