Komentara: 31
Pregleda: 6860
Foto

Mesni odbor SNS u Hajdukovu osluškuje potrebe građana

28.01.2020. u 14:55h
Izvor: Subotica.com
Mesni odbor SNS u Hajdukovu osluškuje potrebe građana

Uklanjanje divlje deponije, postavljanje osvetljenja ka Nosi i rasvete na nadvožnjaku ka autoputu i pomoć ugroženim meštanima samo su neke od aktivnosti koje je u proteklom periodu realizovao Mesni odbor Srpske napredne stranke u Hajdukovu i Bačkim Vinogradima.

- Divlja deponija je počela da se stvara pre tri decenije neodgovornim odlaganjem otpada, a u akciji čišćenja tog prostora odneto je više od 150 tona smeća. Sredstva za utovar, transport i odlaganje na gradsku deponiju usepli smo da obezbedimo zahvaljujući donacijama članova, uz podršku Grada Subotice i nadležnog ministarstva koje je odobrilo 700.000 dinara i Zelenih Subotice – istakla je Jasmina Stevanović, portparol GrO SNS u Subotici. - Postavljeni su reflektori i video nadzor kako bi pratili situaciju  i sprečili da se na tom mestu ponovo stvori deponija a apelujemo na građane da se odgovorno ponašaju prema životnoj sredini.

Posebnu važnost za meštane pograničnih područja imaju saobraćajnice a frekfencija saobraćaja je prilično velika, te je zbog toga bilo neophodno da se u ovoj sferi bezbednost građana podigne na viši nivo.

- S tim ciljem, svojevremeno smo obećali, a sada i ispuni, osvetljenej dela puta od Hajdukova ka Nosi. Uz podršku  lokalne samouprave juče je postavljena solarna led rasveta koja je u skladu sa traženim uslovim zaštitara i omogućiće slobodno kretanje ptica u ovom području. Osvetljen je kilometar i po puta, što je u neposrednoj komunikaciji sa građanima prepoznato kao ozbiljan problem. Drago nam je što smo uspeli da ga rešimo – dodaje Stevanović. – Pored toga, postavjlena je ulična rasveta na nadvožnjaku, koji je do sada bio u potpunom mraku, što je predstavljalo opasnost za sve učesnike u saobraćaju. Zahvaljujući inicijativi mesnog odbora postavljeni su stubovi za osvetljenje i posečeno je granje koje je smetalo uličnim vodovima struje.

Osim rešavanja ovih infrastrukturnih problema, organizovane su akcije za pomoć građanima, prikupljeno je skoro 300 kubika ogreva namenjenih za stotinak porodica iz ovih mesta, a najugroženijima su podeljene garderoba, sredstva za ličnu higijenu, namirnice...

- Sve ove akcije ne radimo samo tokom izborne kampanje, već to radimo godinama unazad. Ovo je još jedan pokazatelj da ne brinemo samo o gradskim sredinama, već i da smo i u prigradskim zajednicama u stalnom kontaktu sa građanima i da ispunjavamo ono što smo obećali – poručuje Jasmina Stevanović

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 31
Pregleda: 6860
Povezane teme
bački vinogradi srpska napredna stranka hajdukovo jasmina stevanović izbori2020
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.