Komentara: 4
Pregleda: 2514

Mesne zajednice dobijaju gorivo i opremu za čišćenje snega

11.12.2014. u 16:13h
Izvor: RTV Yueco
Prigradske mesne zajednice dobiće ove zime gorivo i opremu za samostalno čišćenje ulica od snega koje nisu u ovogodišnjem programu zimske službe. Direkcija za izgradnju grada raspisala je javnu nabavku za gorivo vrednu 1,65 miliona dinara, i nabavku za opremu vrednu 1,25 miliona. Prioritete čišćenja određivaće same mesne zajednice, dok će gradske saobraćajnice tokom sezone zimske službe, na osnovu programa Direkcije održavati Javno komunalno preduzeće “Čistoća i zelenilo”.
Mesne zajednice dobijaju gorivo i opremu za čišćenje snega

Deset kamiona sa daskama za guranje snega i solarama, četiri traktora, dva “avanta” za trotoare i biciklističke staze i pomoćna oprema za uklanjanje snega i leda trebalo bi da bude dovoljno da oko 125 kilometara lokalnih puteva, oko 100 kilometara gradskih saobraćajnica, šest natputnjaka, 95.000 kvadrata trotoara i oko 35.000 kvadrata biciklističkih staza, koji predstavljaju osnovni prioritet rada zimske službe “Čistoće i zelenila” bude očišćeno od snega.

Ovo preduzeće je obezbedilo dovoljne količine kamenog agregata i industrijske soli za posipanje puteva i ulica – na lageru ima dovoljnih količina za ovu godinu, a u postupku je i nabavka materijala za period od 1. januara do 15. marta, do kada radi zimska služba.

U međuvremenu, Direkcija za izgradnju grada raspisala je javne nabavke za gorivo i opremu koji će biti distribuirani u prigradske mesne zajednice. Na osnovu anketiranja nadležni u Direkciji su zaključili da su predstavnici mesnih zajednica svojom mehanizacijom spremni da rade zimsku službu, a lokalna samouprava će im obezbediti gorivo i materijal za posipanje, kao i ralice i lopate za sneg.

Ovakva praksa planira se i za narednu godinu, kada bi se već moglo doći u situaciju da sve mesne zajednice imaju dovoljno goriva i opreme da sami intervenišu u ulicama koje nisu u programu čišćenja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2514
Povezane teme

čišćenje snega

sneg u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.