• Pregleda: 9816

Mesečne karte za učenike srednjih škola

Sekretarijat za društvene delatnosti grada Subotice obaveštava učenike srednjih škola, koji koriste usluge javnog prevoza, o uslovima za ostvarivanje prava na određene benificije kod izdavanja mesečnih putnih karata.
Mesečne karte za učenike srednjih škola

Učenicima subotičkih srednjih škola, mesečne karte za putovanja rešavaće se u srednjim školama u koje su upisani. Ovo važi samo za učenike koji su stanovnici Subotice.

Učenici koji iz subotičke opštine putuju za Bačku Topolu, Kanjižu, Sombor, Novi Kneževac ili neku drugu opštinu, zahteve za regresirane mesečne karte predavaće u Gradskom uslužnom centru Subotice, od 31. jula do 14. avgusta. Potvrde za mesečne karte izdavaće se od 21. do 31. avgusta, i to od 10 do 13:30 časova u Gradskoj upravi, na adresi Trg slobode 1, III sprat, soba 305.

Ukoliko učenici do ovog datuma ne završe praksu ili upis u naredni razred, potvrde će se izdavati i naknadno.

Za regulisanje prava za mesečnu kartu učenici treba da prilože:

  • fotokopiju lične karte (ako učenik nema, onda jednog od roditelja);
  • potvrdu škole o upisu (potvrda mora sadržati obrazovni profil i napomenu da učenik prvi put upisuje razred) i
  • dokaz o pozitivnom uspehu (overena kopija đačke knjižice koja mora biti potpisana od direktora škole i odeljenskog starešine i overena pečatom škole ili overena kopija svedočanstva).

Učenici lošeg materijalnog stanja, koji nisu u mogućnosti da plaćaju cenu regresirane mesečne karte, treba da se obrate Centru za socijalni rad grada Subotice, koji se nalazi na adresi Alekse Šantića 27, za oslobađanje plaćanja učešća za cenu mesečne karte.

Napomene:

  • Učenici linearno plaćaju 1.800 dinara od pune cene mesečne karte.
  • Učenici srednjih škola, koji su upisani u susedne gradove i opštine na obrazovne profile koji su verifikovani u srednjim školama u Subotici, plaćaju punu cenu mesečne karte.
  • Učenicima srednjih škola koji ponavljaju razred, plaćaju punu cenu mesečne karte.

Za dodatne informacije pozovite na broj telefona 024 626 883.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.