• Pregleda: 4434

Merkator-S i Ekonomski fakultet u Subotici uspostavili saradnju

Merkator-S i Ekonomski fakultet u Subotici uspostavili saradnju

Kompanija "Mercator-S" potpisala je danas Ugovor o poslovnoj saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Subotici koji će akademcima te visokoobrazovne ustanove omogućiti da stiču praksu u "Merkatoru".

Ugovor o poslovnoj saradnji omogućiće studentima Ekonomskog fakulteta Subotica Univerziteta u Novom Sadu, da od menadžera iz "Mercatora-S" dobiju praktična znanja iz oblasti trgovine, usluge i menadžmenta, navedeno je u saopštenju "Mercatora-S".

Tokom studija, studentima će biti omogućeno obavljanje stručne prakse u "Mercatoru-S", podrška prilikom izrade seminarskih, pristupnih, završnih, diplomskih, master i doktorskih radova, kao i istraživački rad. 

Ugovor su potpisali članica Uprave Grupe "Mercator" za "Mercator trgovinu jugoistočne Evrope" Stanka Čurović i dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, dr Nenad Vunjak.

Sporazum, pružajući mogućnost zajedničkog nastupa "Mercatora-S" i Ekonomskog fakulteta, predstavlja osnovu za brži razvoj saradnje i povezivanja sa drugim stručnim i obrazovnim institucijama i sprovođenje najnovijih naučnih dostignuća iz zemlje i inostranstva u edukativnim i praktičnim segmentima trgovine. 

"Poslujući u Srbiji, već gotovo jednu deceniju, kompanija Mercator-S je mnogo puta do sada potvrdila svoje društveno odgovorno poslovanje smatrajući da je ulaganje u druge, zapravo ulaganje u bolju budućnost za sve nas", piše u saopštenju.

Izvor: RTV

povezane teme

3
JosipBroz Odgovori
Hvala bogu da se neko setio, treba što više ovakvih projekata, nadam se da ovo neće ostati samo mrtvo slovo na papiru.
Medoslav Odgovori
браво професоре Вуњак. Ви испуњавате оно што се говорили да ћете чинити. То је управо о чему смо причали. Свака част!
Viktor Odgovori
Bravo za potpisan ugovor! Nadam se, da će ih biti još! Jedino sam razočaran što ovakvih projekata nije bilo dok sam ja studirao.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.