• Pregleda: 5960

Međunarodni Dan mladih (12. avgust)

Aktivnosti povodom Dana mladih biće organizovane u Parku Ferenca Rajhla od 17 časova i u Dudovoj Šumi u 15 časova. UN ustanovile su 12. avgust kao Međunarodni dan mladih 2002. godine a u Srbiji se on obeležava od 2007. U Subotici se Dan mladih obeležava petu godinu za redom a učešće uzima niz omladinskih, umetničkih i neformalnih udruženja.
Međunarodni Dan mladih (12. avgust)

"Međunarodni dan mladih je zamišljen kao dan kada je sva pažnja usmerena na mlade, na njihove probleme ali i na aktivnosti i angažovanje koje mladi čine u svojoj zajednici. Pripremili smo bogat program u kome će učestvovati 17 udruženja građana kao i neformalnih grupa.“ - izjavila je Dejana Bibić, kordinator Kancelarije za mlade.

Diplomirani inženjeri pejzažne arhitekture okupljeni u neformalnu grupu „Drvo po drvo“ nastoje da obogate životnu sredinu a u ponedeljak će u Parku Ferenca Rajhla predstaviti svoje aktivnosti.

„Radimo na projektu „Drvo po drvo“, radimo na ozelenjavanju predškolskih ustanova i Kolevke za koje smo dobili sredstva od grada i realizovaćemo ga do septembra ove godine. Povodom Dana mladih delimo 100 sadnica uz edukativne flajere o načinu održavanja.“ - rekla je Stevana Radojičić, članica neformalne grupa "Drvo po drvo".

Udruženje „Adagio“ osnovano prošle godine, okuplja ljubitelje plesa i muzike a žele privući što veći broj mladih kako bi doprineli širenju svesti o zdravom načinu života.

Timea Arančić iz udruženja „Adagio“ izjavila je da će njihova organizacija izvesti delove njihovog prvog projekta - predstave „Više od plesa“. Za predstavu kaže da je spoj različitih stilova plesa - modernog i klasičnog baleta, hip-hopa, brejkdensa i folklora.

Edukativni centar Roma predstaviće radionicu Forum teatar koja ima za cilj da animira posetioce da se aktivnije uključe u rešavanje društvenih problema.

„Forum teatar je rezultat volonterskog rada 20 mladih ljudi u želji da ukažu na goruće društvene probleme upotrebom dramskih tehnika kako bi zajedno sa publikom došli do mogućih odgovora i rešenja za te iste probleme.“ - izajvila je Danijela Đin iz edukativnog centra Roma.

Crveni krst će na svom štandu promovisati svoje programe u kojima aktivno učestvuju mladi, demonstriraće se prva pomoć i veština oživljavanja a govoriće se i o temama kao što su trgovina ljudima i zlostavljanje u porodici.

U Dudovoj Šumi će od 15 časova grupa „Bar maniacs“ organizovati takmičenje dok će u Parku Ferenca Rajhla od 17 časova uz muziku dj-a biti priređene izložbe fotografija, slika i razglednica, kreativne radionice, projekcije filmova kao i druženje uz ples.

PROGRAM

Na ovoj manifestaciji predstaviće se sledeće organizacije sa svojim programom:

Park Ferenca Rajhla, 17 časova

 • Drvo po drvo – neformalna grupa za ekologiju i održivi razvoj, 17h
 • Štandovi udruženja građana, 17h
 • Kreativna radionica Sandry Art, „Dočepaj se magneta“, 18h
 • Soba za umetnost „Arhitektura, da li se to pleše?“, 19h
 • Chill-out zona: projekcija filma „Supstancu na distancu“, tribina „Život je pobedio“, 20.30h
 • Crveni krst, projekcija filma „Trgovina ljudima“, Prva pomoć kao deo osnovne kulture, 17h
 • Effecta klub – Zumba, 18.30-19h
 • Adađo, muzičko i baletsko udruženje, plesni odlomak predstave „Više od plesa“, 20.15h
 • Edukativni centar Roma, forum teatar „Mladi protiv nasilja“, 17h
 • DJ Prozoo, 17h – kao muzička podrška ovom događaju svojom selekcijom predstaviće muzičko spajanje tačaka žanrova počevši od soula, funka, disca, hip-hopa pa sve do diverziteta žanrova elektronske muzike koje obiluju hausom, garage-om, dnb, dubstepom.

Dudova šuma, od 15 časova

 • Bar Maniacs, Street workout takmičenje u humanitarne svrhe, okupljanje u 14h, početak takmičenja 15h

Izvor: RTV City

povezane teme

9
xmtw Odgovori
Sve mladi nema sta,matorci se grebu brvka
Sale Odgovori
Opet ovi sto samo vuku pare iz budzeta za svoje plate. Sto ne napisu neki projekat za eu. Strasno.
sulak Odgovori
sa ovima mladi mogu da idu u tri a dase vrate u pola cetri
anonim Odgovori
Neko treba da im saopsti da mladih u ovom gradu, drzavi skoro da i nema, svi beze odavde u trenu kad im se prilika ukaze(i ja sam medu njima) a bilo bi lepo da u narednih godina gluposti poput ovoga finansiraju donatori i sponzori a ne poreski obeznici! Bas bi voleo da vidim kakao ovi veliki strucnjaci sa ogromnom drustvenom brigom idu od vrata do vrata pa mole za koji dinar u raznim firmama, bas kao sto mladi mole za posao i platu.
dragi Boze Odgovori
Pogledaj ove face sto su uvalili preko stranaka pa prodaju maglu. Zuti, gubite se!
Pera Odgovori
Upoznat sam sa akcijom,samo napred!!!
mali Odgovori
samo hrabro u odrzivo razvijanje drustvene odgovornosti ,samo edukovani pojedinci mogu da cine moderan i edukovan grad ovo je dobra akcija za boljitak svih nas koji treba da stvorimo kulturno i tolerantno drustvo da nam svima bude bolje
Dragi Boze sta ti bi? Odgovori
Dragi Bože sačuvaj me bože komentara i ovog virtuelnog lupanja neistina. Malo se bolje informišite o radu KZM pre nego što iznesete mišljenje ili još bolje formirate.
nemanja plavsic Odgovori
Komplimenti za akciju i udruzenje "Drvo po drvo".
Majice sa logom su fenomenalne.
Ako mogu dobiti neki Vas kontakt telefon radi dobijanja saveta za sadnju drveca.
Posadio sam po gradu i u okolini zgrada preko 30 stabala. Sve finansiram svojim parama i savet strucnjaka cenim i prihvatam.
Sa postovanjem
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.