Komentara: 9
Pregleda: 6466

Međunarodni Dan mladih (12. avgust)

08.08.2013. u 16:40h
Izvor: RTV City
Aktivnosti povodom Dana mladih biće organizovane u Parku Ferenca Rajhla od 17 časova i u Dudovoj Šumi u 15 časova. UN ustanovile su 12. avgust kao Međunarodni dan mladih 2002. godine a u Srbiji se on obeležava od 2007. U Subotici se Dan mladih obeležava petu godinu za redom a učešće uzima niz omladinskih, umetničkih i neformalnih udruženja.
Međunarodni Dan mladih (12. avgust)

"Međunarodni dan mladih je zamišljen kao dan kada je sva pažnja usmerena na mlade, na njihove probleme ali i na aktivnosti i angažovanje koje mladi čine u svojoj zajednici. Pripremili smo bogat program u kome će učestvovati 17 udruženja građana kao i neformalnih grupa.“ - izjavila je Dejana Bibić, kordinator Kancelarije za mlade.

Diplomirani inženjeri pejzažne arhitekture okupljeni u neformalnu grupu „Drvo po drvo“ nastoje da obogate životnu sredinu a u ponedeljak će u Parku Ferenca Rajhla predstaviti svoje aktivnosti.

„Radimo na projektu „Drvo po drvo“, radimo na ozelenjavanju predškolskih ustanova i Kolevke za koje smo dobili sredstva od grada i realizovaćemo ga do septembra ove godine. Povodom Dana mladih delimo 100 sadnica uz edukativne flajere o načinu održavanja.“ - rekla je Stevana Radojičić, članica neformalne grupa "Drvo po drvo".

Udruženje „Adagio“ osnovano prošle godine, okuplja ljubitelje plesa i muzike a žele privući što veći broj mladih kako bi doprineli širenju svesti o zdravom načinu života.

Međunarodni Dan mladih (12. avgust)

Timea Arančić iz udruženja „Adagio“ izjavila je da će njihova organizacija izvesti delove njihovog prvog projekta - predstave „Više od plesa“. Za predstavu kaže da je spoj različitih stilova plesa - modernog i klasičnog baleta, hip-hopa, brejkdensa i folklora.

Edukativni centar Roma predstaviće radionicu Forum teatar koja ima za cilj da animira posetioce da se aktivnije uključe u rešavanje društvenih problema.

„Forum teatar je rezultat volonterskog rada 20 mladih ljudi u želji da ukažu na goruće društvene probleme upotrebom dramskih tehnika kako bi zajedno sa publikom došli do mogućih odgovora i rešenja za te iste probleme.“ - izajvila je Danijela Đin iz edukativnog centra Roma.

Crveni krst će na svom štandu promovisati svoje programe u kojima aktivno učestvuju mladi, demonstriraće se prva pomoć i veština oživljavanja a govoriće se i o temama kao što su trgovina ljudima i zlostavljanje u porodici.

U Dudovoj Šumi će od 15 časova grupa „Bar maniacs“ organizovati takmičenje dok će u Parku Ferenca Rajhla od 17 časova uz muziku dj-a biti priređene izložbe fotografija, slika i razglednica, kreativne radionice, projekcije filmova kao i druženje uz ples.

PROGRAM

Na ovoj manifestaciji predstaviće se sledeće organizacije sa svojim programom:

Park Ferenca Rajhla, 17 časova

  • Drvo po drvo – neformalna grupa za ekologiju i održivi razvoj, 17h
  • Štandovi udruženja građana, 17h
  • Kreativna radionica Sandry Art, „Dočepaj se magneta“, 18h
  • Soba za umetnost „Arhitektura, da li se to pleše?“, 19h
  • Chill-out zona: projekcija filma „Supstancu na distancu“, tribina „Život je pobedio“, 20.30h
  • Crveni krst, projekcija filma „Trgovina ljudima“, Prva pomoć kao deo osnovne kulture, 17h
  • Effecta klub – Zumba, 18.30-19h
  • Adađo, muzičko i baletsko udruženje, plesni odlomak predstave „Više od plesa“, 20.15h
  • Edukativni centar Roma, forum teatar „Mladi protiv nasilja“, 17h
  • DJ Prozoo, 17h – kao muzička podrška ovom događaju svojom selekcijom predstaviće muzičko spajanje tačaka žanrova počevši od soula, funka, disca, hip-hopa pa sve do diverziteta žanrova elektronske muzike koje obiluju hausom, garage-om, dnb, dubstepom.

Dudova šuma, od 15 časova

  • Bar Maniacs, Street workout takmičenje u humanitarne svrhe, okupljanje u 14h, početak takmičenja 15h

Međunarodni Dan mladih (12. avgust)

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 6466
Povezane teme

međunarodni dan mladih

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.