Komentara: 3
Pregleda: 2715

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad starima

14.06.2013. u 13:43h
Izvor: RTV Yueco
“Moj svet, tvoj svet, svet bez nasilja nad starima” moto je ovogodišnjeg Međunarodog Dana borbe protiv nasilja nad starima.
Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad starima

Ujedinjene Nacije su na zasedanju Generalne Skupštine u Njujorku, decembra 2011. godine, prepoznale zlostavljanje starijih kao javno - zdravstveni i socijalni problem koji ugrožava zdravlje starijih i krši njihova ljudska prava.

Tim povodom, Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike i Republički zavod za socijalnu zaštitu, u saradnji sa Crvenim krstom Srbije i uz podršku UNDP-a, organizju organizovalo je konferenciju i Beogradu posvećenu senzibilizaciji javnosti na temu nasilja nad starijima.

Gerontološki centar iz Subotice  će uz saradnju sa kompanijom "Telekom Srbija" uzeti učešće u obezbeđivannju uvođenja besplatne telefonske SOS linije – telefona gde će se svi zainteresovani moći obratiti našoj službi za sva pitanja, savete ili bilo kog problema  oko socijalne zaštite kao i zaštite starijih lica od bilo kog vida diskriminiacije. 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2715
Povezane teme

gerontološki centar subotica

međunarodni dan borbe protiv nasilja nad starima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.