Komentara: 0
Pregleda: 1427

Međugeneracijska solidarnost

08.10.2009. u 13:41h
Izvor: RTV Yueco
Međugeneracijska solidarnost

U okviru manifestacija “Dečija nedelja” i “ Sunčana jesen života” u Gerontološkom centru svečano obeležen projekat “ Međugeneracijska solidarnost”. Učenici Osnovne škole “Đuro Salaj” posle posete “Kolevke” još jednom su pokazali da znaju šta znači solidarnost.

Učenici 3. razreda dva odeljenja na srpskom i jednog na mađarskom, starijima su kroz stihove poželeli da danas lepota bude njihova sunčana jesen života, kao i da plemenitost i dobrota postanu delovi dečijih života. Deca su u Gerontološki centar došla sa željom da starijima, od kojih neki često nisu u mogućnosti da provode vreme sa svojom porodicom i najmlađima , poklone vedrinu dečijeg osmeha. Zajedno sa svojim učiteljicama pripremili su im i poklone upućujući im poziv da na svim priredbama budu gosti u njihovoj školi.

Za jedno društvo se kaže da je dobro onoliko koliko pokaže pažnje prema drugima, onima koji ne mogu više i onima koji ne mogu još tj. starijima i deci.

Ovo je druga godina od kako se u Subotici obeležava projekat "Međugeneracijske solidarnost" a prva u Gerontološkom centru koji ima 680 stanara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1427
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.