• Pregleda: 2584

MECHEDU IPA projekat - saradnja viših tehničkih škola

MECHEDU IPA projekat - saradnja viših tehničkih škola

U Maloj Gostioni na Paliću, otvorena je radionica u okviru projekta razvoja zajedničkog studijskog programa iz mehatronike MECHEDU, sufinansiranog od strane Evropske unije u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska- Srbija.

Nosilac projekta je Visoka tehnička škola strukovnih studija Subotica sa Višom školom u Kečkemetu i Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice.

Cilj  projekta je da omogući ovim višim tehničkim školama da ojačaju svoju buduću saradnju kroz zajedničku izradu prvostepenog i drugostepenog studijskog programa iz mehatronike, koja će doprineti razvoju ljudskog kapitala šire regije. Partnerske institucije i njihov pridruženi partner, planiraju da razviju, akredituju, i implementiraju u budućnosti, studijski program iz mehatronike na osnovnim i na master nivou.

MECHEDU Ipa projekat

Pored toga, oni će raditi na tome da osnaže institucionalni kapacitet za sprovođenje visokokvalitetnog studijskog programa iz oblasti mehatronike, da povećaju kvalitet postojećih praksi u obrazovanju inženjera, i da promovišu najbolja rešenja za razvoj nastavnog plana i postizanje institucionalne saradnje.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.