Komentara: 0
Pregleda: 3278

MECHEDU IPA projekat - saradnja viših tehničkih škola

02.06.2011. u 15:45h
Izvor: RTV Yueco
MECHEDU IPA projekat - saradnja viših tehničkih škola

U Maloj Gostioni na Paliću, otvorena je radionica u okviru projekta razvoja zajedničkog studijskog programa iz mehatronike MECHEDU, sufinansiranog od strane Evropske unije u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska- Srbija.

Nosilac projekta je Visoka tehnička škola strukovnih studija Subotica sa Višom školom u Kečkemetu i Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice.

Cilj  projekta je da omogući ovim višim tehničkim školama da ojačaju svoju buduću saradnju kroz zajedničku izradu prvostepenog i drugostepenog studijskog programa iz mehatronike, koja će doprineti razvoju ljudskog kapitala šire regije. Partnerske institucije i njihov pridruženi partner, planiraju da razviju, akredituju, i implementiraju u budućnosti, studijski program iz mehatronike na osnovnim i na master nivou.

MECHEDU Ipa projekat

Pored toga, oni će raditi na tome da osnaže institucionalni kapacitet za sprovođenje visokokvalitetnog studijskog programa iz oblasti mehatronike, da povećaju kvalitet postojećih praksi u obrazovanju inženjera, i da promovišu najbolja rešenja za razvoj nastavnog plana i postizanje institucionalne saradnje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3278

Povezana vest

Povezane teme

IPA prekogranični program

IPA projekat

MECHEDU

mala gostiona

visoka tehnička škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.