Komentara: 0
Pregleda: 3569

Maturanti Muzičke škole priredili veličanstven koncert

09.05.2013. u 18:41h
Izvor: RTV City
Sinoć je u Velikoj većnici Gradske kuće održan tradicionalni koncert maturanata Muzičke škole. Koncert je tradicionalno izuzetan događaj kad najbolji učenici, maturanti,prvi put sviraju sa orkestrom.
Maturanti Muzičke škole priredili veličanstven koncert

Pre pola veka nastala je tradicija da  najbolji učenici maturanti Muzičke škole sviraju sa orkestrom.Tradicija je započeta sa Gradskim simfonijskim orkestrom,a od pre  30 godina,po svom nastanku,maturanti nastupaju sa Školskim simfonijskim orkestrom ,koji je osnovala i kojim i danas diriguje dr Elvira Husar.

Kao solisti nastupili su: Gergelj Sič - horna, Viola Čorba - violina, Katarina Evetović - violončelo, Đerđ Nemet i Melita Balint – za klavirom, izvodeći čuveni Mendelsonov koncert za klavir i orkestar, opus 25.

Nastupila je  Melani Utaši –laureat solo pevanja, sa nedavno održanog  Republičkog takmičenja.Melani je do pre 4 meseca bila u klasi mr. Emilije Barat,a danas je u klasi profesorke Vucelja Dušice.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3569
Povezane teme

koncert gradska kuća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.