• Pregleda: 4833

Matko Vuković obeležava dvostruki jubilej

Matko Vuković obeležava dvostruki jubilej

Osnovna škola “Matko Vuković” slavi dvostruki jubilej.Povodom 120 godina izgradnje škole i 50 godina od kada nosi naziv, Matka Vukovića koji je bio tamburaš i revolucionar.

Škola poziva svoje bivše učenike koji su pohađali tamburašku sekciju da se jave na telefon: 024/562-573 i 024/561-755, zbog gostovanja na tamburaškoj večeri koji će se održati 09. februara 2012. u sali škole. Okupljanje tamburaša se organizuje uoči proslave dana škole.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
josip Odgovori
Jedno pitanje organizatorima proslave!!! A zasto nije pozvan hor koji je stariji od tamburasa, zatim gimnasticari, zatim folkolor,?????????? Koliko je meni poznato, a jeste, sve sekcije koje je su vodili MISKO B., BLASKO K., PRCIC M. i MACKOVIC L. su bile veoma uspesne i nadaleko proneli glas GOLUBOVE skole, ili to mozda MLADJIMA nije poznato, ako niste bacili plakete i povelje, pehare, malo ih pogledajte. Nekda su krasile hodnike skole, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Matkovci Odgovori
Poštovani, vrlo smo ponosni na sve koji su proneli glas Golubove škole. Plakete, povelje i pehare ljubomorno čuvamo i dičimo se njima, ali nažalost ovom prilikom smo organizovali i okupili samo tamburaše jer slavimo 120 godina postojanja škole, 5o godina od kako je promenjen naziv škole u "Matko Vuković" i dan škole, a Matko Vuković bio je veliki tamburaš. Iz tog razloga će se ovim povodom organizovati "tamburaško veče". U svakom slučaju hvala vam na sugestiji, možda nekom drugom prilikom uspemo sakupiti i organizovati i sve ostale ljude koji su prošli ovom školom, a na koje smo jako ponosni i rado vas se setimo. Veliki pozdrav!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.