Komentara: 0
Pregleda: 1351

Manje starih predmeta u subotičkim sudovima

11.02.2011. u 15:21h
Izvor: RTV Yueco
Manje starih predmeta u subotičkim sudovima

Osnovni sud i Viši sud u Subotici ostvarili su najbolje rezultate u okviru Ju es ejdovog projekta podele vlasti i podrške sudovima u Srbiji. Cilj projekta je brže i efikasnije sudstvo, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Od juna do kraja prošle godine u radnim sporovima primljeno je 225 starih predmeta, od kojih su rešena 72. U Osnovnom sudu u Subotici prošle godine primljeno je 7539 predmeta starijih od dve godine, a rešeno je 6769 predmeta.

Građansko odeljenje Višeg suda u Subotici prošle godine je primilo 1100 predmeta od kojih su svi rešeni, s tim da je ukupno primljeno 3060 predmeta od kojih je 2265 rešeno.

Menadžerka programa podele vlasti, Sonja Prostran je istakla da je reč o petogodišnjem programu u vrednosti od nekoliko desetina miliona dolara. Projekat se odnosi na reformu sudske uprave, ubrzavanje sudskih postupaka, rešavanje starih predmeta i smanjenje odlaganja ročišta. Program se primenjuje u 10 sudova u Srbiji i traje do 2013.godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1351
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.