Komentara: 1
Pregleda: 1930

Manje para - manje čišćenja

24.02.2011. u 03:15h
Izvor: RTV Yueco
Manje para - manje čišćenja

Preko 40 hiljada kvadrata javnih površina u Subotici ove godine neće biti čišćeno jer za to – nema para. Za toliki broj kvadrata je smanje program održavanja javne higijene u gradu koji sprovodi JKP Čistoća i zelenilo” na osnovu ugovora sa Direkcijom za izgradnju grada. Korigovan je broj čišćenja i pranja pojedinih površina na nedeljnom nivou, a u pojedine ulice u centru grada komunalci ove godine neće ući sa metlama.

Preko 80.000 kvadrata trotoara u gradu se čiste ručno – metlama, 365 dana godišnje. To će građane ove godine koštati 1.634.759,05 dinara. Strogi centar grada, površine oko 70.000 kvadrata se takođe održava u istom režimu. Svakog dana u 6:40 šest ljudi izlazi na teren I sa zemlje kupi sve - od opušaka pa do većih stvari, za šta se iz gradske kase izdvaja na godišnjem nivou 2.270.000 dinara. Smeće koje se stvori od momenta kada se radnici povuku sa terena do njihovog ponovnog izlaska izaziva oprečna mišljenja kod naših sugrađana o čistoći Subotice.

U programu održavanja javne higijene grada smanjen je obim sredstava, tako da ćišćenje I prećišćavanje, pranje i polivanje 40.000 kvadrata javnih površina u Subotici ove godine biti preskočeno. Ovim poslom bavi se JKP “Čistoća I zelenilo” po osnovu ugovora sa JP “Direkcija za izgradnju grada”. Samo ručno čišćenje kolovoza metlama je smanjeno sa 19.000 na 13.000 kvadrata, a u ulice u centru grada kao što su Zmaj Jovina, deo Vase Stajića I Pančevačka, kao I deo trga Žrtava Fašizma ove godine neće ući komunalci sa metlama. Smanjen je I intezitet mašinskog čišćenja I pranja 80.000 kvadrata saobraćajnica.

U JP Direkcija za izgradnju grada saznajemo da je program održavanja javne higijene sačinjen na osnovu dostupnih sredstava na koje Direkcija u ovom momentu može računati. Kada budžet preduzeća bude veći – pomenuti program će biti povećan.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 1930
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.