Komentara: 37
Pregleda: 4359

Manje nezaposlenih na evidenciji NSZ

31.01.2018. u 13:42h
Izvor: Subotica.com
Kraj godine na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje dočekalo je 9714 nezaposlenih lica sa teritorije Severnobačkog okruga, što značajno manji broj u odnosu na kraj 2016. godine.
Manje nezaposlenih na evidenciji NSZ

Na teritoriji grada, registrovano je 5858 nezaposlenih lica, dok je godinu dana ranije na evidenciji bilo 7528 lica. Najveći broj nezaposlenih, čak 50 odsto, ima završen prvi stepen stručne spreme, udeo lica sa završenim četvrtim stepenom stručne spreme je 40 odsto, dok se na evidenciji nalazi i 10 odsto lica sa višim ili visokim obrazovanjem.

- Prema strukturi, 47 odsto nezaposlenih čine žene. Među nezaposlenima ima 37 odsto lica koja su starija od 50 godina, koja spadaju u grupu teže zapošljivih. Udeo mladih do 30 godina na evidenciji je 20 odsto - kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje Subotica.

Radni odnos na teritoriji Severnobačkog okruga tokom prošle godine zasnovalo je 5175 lica, od kojih na teritoriji grada 3700.

- Do posla su najlakše dolazili medicinske sestre i tehničari, farmaceutski tehničari, mašinski inženjeri, elektro inženjeri, socijalni radnici, lica građevinske struke zidari tesari, armirači, zavarivači, kao i vozači. Traženi su bili i kuvari, kao i konobari - dodaju u subotičkoj filijali NSZ.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 37
Pregleda: 4359
Povezane teme

zapošljavanje u Subotici

Nacionalna služba za zapošljavanje

nezaposlenost

zapošljavanje

nezaposleni

aktivne mere zapošljavanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.