Komentara: 1
Pregleda: 2036
Foto

Manifestacija "Vaskrs na Paliću" okupila veliki broj mališana

25.04.2022. u 11:20h
Izvor: Subotica.com
Nakon dve godine pauze, na Velikoj terasi, u subotu, je održana tradicionalna manifestacija "Vaskrs na Paliću" koja je okupila veliki broj mališana koji su oslikavali vaskršnja jaja, te recitovali i pevali pesmice na temu najvećeg hrišćanskog praznika.
Manifestacija "Vaskrs na Paliću" okupila veliki broj mališana

Nakon kulturno-umetničkog programa, mališani, koji su se okupili na Velikoj terasi, uputili su se u potragu za vaskršnjim jajima, koja su potom oslikavali. 

- Kao i ranijih godina, mališani su oslikavali jaja na tri načina. Najmlađa deca, vaskršnja jaja dekorisali su flomasterima, dok su nešto starija deca tapkala boje na jaja od stiropora. Starija deca jaja su oslikavala akrilnim bojama i gliterima - navodi Olivera Imbronović, predsednica Udruženja "Jogi".

Manifestacija "Vaskrs na Paliću" okupila veliki broj mališanaManifestacija "Vaskrs na Paliću" okupila veliki broj mališana

Najhrabrijim učesnicima, koji su otpevali pesmicu na temu Vaskrsa ili odrecitovali pesmu na temu proleća, dodeljene su nagrade, a nagrađeni su i najmlađi, kao i najstariji učesnici.

Tradicionalna manifestacija "Vaskrs na Paliću", osim kulturnog, ima i humanitarni karakter, pa su se oslikana jaja prodavala. Prodajom je prikupljeno nešto više od 6 hiljada dinara, a taj novac biće uplaćen na račun Doma za decu "Kolevka".

Izvor: Subotica.com
Vaskrs na Paliću - dečja radionica oslikavanja vaskršnjih jaja Vaskrs na Paliću - dečja radionica oslikavanja vaskršnjih jaja Vaskrs na Paliću - dečja radionica oslikavanja vaskršnjih jaja Vaskrs na Paliću - dečja radionica oslikavanja vaskršnjih jaja Vaskrs na Paliću - dečja radionica oslikavanja vaskršnjih jaja Vaskrs na Paliću - dečja radionica oslikavanja vaskršnjih jaja Vaskrs na Paliću - dečja radionica oslikavanja vaskršnjih jaja Vaskrs na Paliću - dečja radionica oslikavanja vaskršnjih jaja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 2036
Povezane teme

humanitarna akcija vaskrs na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.