Komentara: 20
Pregleda: 2495

Manifestacija "U slavu 13. novembra 1918." počinje sutra

09.11.2021. u 12:09h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Srpskog kulturnog centra "Sveti Sava", manifestacija "U slavu 13. novembra 1918." održaće se od 10. do 13. novembra, a posetioce očekuje izložba slika, promocija knjige, te svečana akademija "Braća uvek - uvik zajedno".
Manifestacija "U slavu 13. novembra 1918." počinje sutra

Manifestaciju će u sredu, 10. novembra, otvoriti izložba slika "Portreti znamenitih ličnosti iz doba prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918." u 19 časova. U pitanju je zbirka portreta znamenitih ličnosti Muzeja prisajedinjenja 1918. godine autora Zorana Veljanovića, kustosa-istoričara i rukovodioca Muzeja, a o izložbi će govoriti i Radovan Jokić, slikar i pomoćnik ministra kulture i informisanja, prof. dr Dejan Mikavica, recezent izložbe, i dr Tijana Stanković Pešterac, direktorka Muzeja.

Narednog dana, 11. novembra, održaće se promocija knjige "Apoteoza Nj. V. Kralju Petru I Karađorđeviću" autora Dejana Tomića, s početkom u 19 časova. Uz Tomića, gosti večeri biće i prof. dr Dejan Mikavica, prof. Branislav Ćurčić i prof. Predrag Momčilović, glumac Srpskog narodnog pozorišta.

Svečana akademija "Braća uvek - uvik zajedno" održaće se 12. novembra u pozorišnoj sali "Jadran", s početkom u 19 časova. Učesnici akademije biće članovi hora Srpskog kulturnog centra "Sveti Sava", glumac Miloš Stanković, dr Milan Micić, književnik i istoričar, generalni sekretar Matice srpske, a ovom prilikom igraće se i monodrama "Vojvoda Živojin Mišić" u izvođenju Boška Puletića, glumca beogradskog Narodnog pozorišta.

U subotu, 13. novembra, od 10.15 časova na železničkoj stanici polagaće se venci na Spomen ploču, a od 10.30 časova održaće se pomen i položiće se venci na Spomenik palim junacima u oslobodilačkim ratovima 1912-1918. godine na Puškinovom trgu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 2495
Povezane teme

skc sveti sava

srpski kulturni centar sveti sava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.