Komentara: 10
Pregleda: 12246

Mala Bosna - predgrađe Subotice

23.12.2015. u 16:09h
Izvor: RTV City
Mesna zajednica „Mala Bosna“ nalazi se na svega 10 km udaljenosti od centra grada, na putu Subotica-Sombor. Jedna je od najrazuđenijih mesnih zajednica koja se prostire na 40 kvadratnih kilometara, broji 2.200 stanovnika, ali u samom mestu živi oko 1.400 ljudi, dok su ostali na salašima.
Mala Bosna - predgrađe Subotice

Rukovodstvo ovog  naselja s ponosom ističe da se Mala Bosna sve više vidi kao predgrađe Subotice i u tom pravcu razvoja se ide. Meštani ovog sela mogu da se pohvale nedavno izgrađenim sportskim terenima, Sportskom halom koja je u izgradnji, Domom kulture, Gerontološkim klubom, kao i ambuntom. Ističu da imaju sve što ima i grad, te da je to glavni razlog zbog kog se mladi odlučuju da ostanu na selu.

Mala Bosna je jedna od najuređenijih prigradskih mesnih zajednica,  infrastrukturno pokrivena nekih 80 odsto, sa asfaltiranim ulicama i uređenim atarskim putevima.  Uglavnom je sve urađeno još 80-ih godina zahvaljujući samodoprinosu, iz kog je izgrađena i osnovna škola, kao i zabavište. Ono što nedostaje selu su jaslice, koje  su neophodne zbog ostanka mladih. Plan je da budu izgrađene do kraja 2016. godine.

Mala Bosna - predgrađe Subotice

Prema urbanističkom planu sela predviđeno je njegovo proširenje, koje podrazumeva izgradnju stambenih zgrada, ali i industrijsku zonu koja će umnogome doprineti privrednom razvoju Male Bosne.

„Mi sada znamo i tražimo u budućnosti da Mala Bosna ima svoje groblje, dobili smo urbanistički plan – imaćemo groblje, na lokaciji koja je određena iza crkve. Zatim smo dobili jedan deo u tom novom delu  gde treba da se širi naselje gde tačno treba da se grade stambene zgrade, a biće građene na većoj površini nego dosadašnji placevi koji su se prodavali u Maloj Bosni. Imaćemo i industrijsku zonu, gde će moći da se grade mali pogoni, prerađivački kapaciteti, čime će se uposliti naš živalj koji bude mogao i hteo tamo da radi“ ističe Branko Vujić, predsednik Saveta MZ „Mala Bosna“.

Prostorije MZ „Mala Bosna“ se nalaze u Domu kulture, gde građani koji imaju neke žalbe, primedbe ili sugestije mogu da se obrate svakog radnog dana.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 12246
Povezane teme

mala bosna

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.