Komentara: 15
Pregleda: 8610

Maksimalna cena zaštitnih maski 120 dinara, deset komada po kupcu

23.03.2020. u 13:31h
Izvor: RTS
Za vreme vanrednog stanja maloprodajna cena zaštitnih maski koje privrednim subjektima distribuira RFZO može biti najviše 120 dinara sa uračunatim PDV-om, a krajnji kupac po kupovini ih ne može kupiti više od 10.
Maksimalna cena zaštitnih maski 120 dinara, deset komada po kupcu

Uredbu o ograničavanju maloprodajne cene zaštitnih sredstava za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti Kovid-19 izazvane virusom SARS-KoV-2, juče je objavio Službeni glasnik, a ona predviđa nove mere.

Republički fond za zdravstveno osiguranje distribuira zaštitnu opremu – maske, u cilju blagovremenog i ravnomernog snabdevanja tržišta, a na osnovu zahteva, odnosno narudžbenice, pravnim licima koja se bave distribucijom isporučuje najmanje 500.000 maski.

- Pravna lica uz narudžbenicu, trebovanje, dostavljaju spisak privrednih subjekata koji se bave maloprodajom zaštitnih sredstava za dalju prodaju traženih količina - navodi se u Uredbi i dodaje da Vlada posebnim aktom odobrava isporuku i određuje uslove isporuke zaštitnih sredstava pravnim licima.

Maloprodajna cena za zaštitna sredstva nabavljena po ovoj uredbi može maksimalno iznositi 120 dinara po komadu, sa uračunatim PDV-om.

Privredni subjekti koji se bave maloprodajom zaštitnih sredstava za vreme vanrednog stanja po jednoj kupoprodaji mogu isporučiti fizičkom licu, krajnjem kupcu, najviše 10 komada zaštitnih sredstava – maski.

Novčane kazne za nepoštovanje obaveza propisanih uredbom i pružanje neistinitih podataka su od 50.000 dinara do dva miliona dinara.

Izvor: RTS
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 15
Pregleda: 8610
Povezane teme

korona virus

epidemija korona virusa

zaštitna maska

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.