Komentara: 63
Pregleda: 12298

Maglai: Slavlje uz pucnjavu prevršilo svaku meru

16.01.2014. u 11:34h
Izvor: Radio Subotica
To što se u poslednjih dvadesetak dana dešavalo prevršilo je svaku meru i neprimereno je jednoj civilizovanoj sredini, izjavio je gradonačelnik Jene Maglai povodom učestalih pucnjava iz vatrenog oružja tokom proteklih praznika. Načelnik PU Subotica je izjavio da za vreme praznika nije bilo prijavljenih događaja neovlašćene upotrebe vatrenog oružja, a ni da imaju prijavu povreda nastalih usled korišćenja pirotehničkih sredstava i/ili vatrenog oružja.
Maglai: Slavlje uz pucnjavu prevršilo svaku meru

Maglai kaže da tim povodom nije razgovarao sa načelnikom policije u Subotici Borivojem Mucaljem, dodajući da je posao čuvanja reda, mira i sigurnosti građana u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova.

Gradonačelnik kaže da je zbog nekontrolisane upotrebe pirotehničkih sredstava broj samopovređivanja kod mladih u porastu i da bi se država mnogo ozbiljnije trebala pozabaviti ovim problemom. U tom smislu Maglai kaže da će zatražiti razgovor sa Mucaljem, dodajući da bi lokalna samouprava i policija zajedničkim snagama sigurno postigle bolje rezultate u iskorenjivanju ovog zla.

Mucalj: Nije bilo prijavljenih događaja neovlašćene upotrebe vatrenog oružja, niti povreda nastalih usled korišćenja pirotehničkih sredstava i/ili vatrenog oružja.

Zamoljen za izjavu povodom učestale pucnjave iz vatrenog oružja za vreme praznika načelnik Policijske uprave Borivoje Mucalj uputio je pisano saopštenje u kom se navodi da za vreme božićnih i novogodišnjih praznika nije bilo prijavljenih događaja neovlašćene upotrebe vatrenog oružja.

Mucalj kaže da policija ni iz Opšte bolnice u Subotici u navedenom periodu nije dobila prjave zbrinjavanja i pružanja medicinske pomoći građanima zbog povreda zadobijenih usled upotrebe pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja.

Međutim, umesto odgovora na pitanje da li je sama policija reagovala povodom pucnjave iz vatrenog oružja, odnosno da li je privela za to odgovorne osobe, a ako nije, zašto, načelnik subotičke policije u saopštenju kaže da je nabavka, držanje i nošenje vatrenog oružja regulisana Zakonom o oružju i municiji.

Umesto odgovora na pitanje kakva je saradnja sa lokalnom samoupravom u vezi sa pucnjavom za praznike, Mucalj u saopštenju kaže da u slučajevima gde postoji osnov sumnje da je oružje neovlašćeno upotrebljeno, policija podnosi krivične prijave nadležnom javnom tužilaštvu.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 63
Pregleda: 12298
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

Policija Subotica

jene maglai

borivoje mucalj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.