Komentara: 10
Pregleda: 4455

Mađarski pokret predstavio kandidate za republičke izbore

19.12.2021. u 12:52h
Izvor: Mađarski pokret
Mađarski pokret predstavio kandidate za republičke izbore

Mađarski pokret pozvao je vojvođanske Mađare i sve građane na, kako kažu, "zajedničko opoziciono delovanje i podršku zajedničkim kandidatima opozicije".

- Na predstojećim izborima za republičku skupštinu u aprilu 2022. godine kandidati Mađarskog pokreta će se naći na zajedničkoj izbornoj listi jedinstvenog građansko-zelenog bloka koju predvodi Nebojša Zelenović. Na ovaj način vojvođanskim Mađarima ćemo ponuditi alternativu poltronskoj politici Saveza vojvodanskih Mađara - poručuju iz Mađarskog pokreta.

Kako se navodi u saopštenju, na skupštini organizacije, održanoj 18. decembra, članovi su izražavali svoju spremnost, da "aktivno učestvuju u progresivnim političkim procesima, čiji je cilj da se posle aprilskih izbora radi na izgradnji jedne drugačije Srbije, u kojoj građani mogu pristojno živeti i koja je privržena evropskim građanskim vrednostima".

Tom prilikom predstavljeni su kandidati Mađarskog pokreta na predstojećim republičkim izborima - Arpad Černik iz Subotice i Gizela Berze iz Sente. Kandidate je jednoglasno podržala Skupština MP i najavila početak kampanje.

Izvor: Mađarski pokret
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 4455
Povezane teme

mađarski pokret

izbori2022

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.