Komentara: 5
Pregleda: 3072

Mađarska važan ekonomski partner, povezuju nas brojni zajednički interesi

15.01.2021. u 16:31h
Izvor: Subotica.com
Na današnjem sastanku u Vladi Srbije, na kojem je ministarka privrede Anđelka Atanasković razgovarala sa Atilom Pinterom, ambasadorom Mađarske u Srbiji, teme su bile ekonomskog karaktera.
Mađarska važan ekonomski partner, povezuju nas brojni zajednički interesi

Kako je ovom prilikom zaključeno, robna razmena između Srbije i Mađarske beleži kontinuirani rast, baš kao i mađarske investicije u srpsku privredu. Spoljotrgovinska razmena u godini za nama iznosila je 1,7 milijardi evra, a među glavnim zajedničkim projektima izdvojen je završetak modernizacije železničke pruge Beograd – Budimpešta, koji će po rečima ministarke Atanasković još više će učvrstiti prijateljske veze i približiti građane dve susedne države.

Ovom prilikom naglašeno je da je Mađarska Srbiji važan trgovinski partner, koji se nalazi  na trećem mestu među partnerima iz  Evropske unije, odmah iza Nemačke i Austrije.

Ambasador Pinter je istakao zadovoljstvo zbog rezultata koje mađarske kompanije ostvaruju u našoj zemlji, dodavši da je mađarska Vlada za tekuću godinu izdvojila 25 miliona evra kao podršku za devet mađarskih kompanija za investiranje u projekte na čitavoj teritoriji Srbije, dok bi ukupna vrednost investicija bila oko 75 miliona evra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 3072
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.