Komentara: 43
Pregleda: 17927

Luksuzni džip i skupocena jakna zaplenjeni na Horgošu

06.06.2023. u 12:35h
Izvor: Subotica.com  / Uprava Carina
Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš 3. juna 2023. godine zbog neprijave privremeno oduzeli luksuzni džip i firmiranu jaknu, čija je ukupna vrednost procenjena na gotovo 174.000 evra.
Luksuzni džip i skupocena jakna zaplenjeni na Horgošu

Prekršaj je otkriven kada je na ulaz u zemlju pristigao džip ''Mercedes Benz G400D'' kojim je jedan putnik iz Švedske krenuo ka Srbiji.

Međutim, on na ulazu u zemlju nije prijavio automobil vredan 169.000 evra za koji nije posedovao adekvatnu dokumentaciju.

Tokom detaljnog pregleda, carinici su u prtljagu pronašli i novu, mušku jaknu brenda ''Louis Vuitton'', koju takođe nije prijavio iako je imao račun iz koga se vidi da je plaćena 4.900 evra.

Luksuzni džip i skupocena jakna zaplenjeni na Horgošu

Pošto je bio u obavezi da prijavi sve vredne predmete koje nosi sa sobom, a to nije učinio, pomenuti putnik se našao u prekršaju čiji ishod može biti novčana kazna i zaštitna mera trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

Izvor: Subotica.com / Uprava Carina
Postavljeno pre 9 meseci i 1 nedelju
Komentara: 43
Pregleda: 17927
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.