Komentara: 17
Pregleda: 6447

Loši vremenski uslovi umanjili posetu bazenima i do 50 odsto

30.07.2018. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
Nestabilno i promenljivo vreme, kao i nešto niže temperature za ovo doba godine, prouzrokovali su da poseta gradskim bazenima bude manja za 20 do čak 50 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Iz JKP "Stadion" kažu da bazeni nikada nisu bili lepši i uređeniji, ali da osim lepog vremena, nedostaju kupači.
Loši vremenski uslovi umanjili posetu bazenima i do 50 odsto

Kupališna sezona na otvorenom bazenu u Dudovoj šumi započela je 4. juna, a za nepuna dva meseca rada, bazen je jedva premašio posetu od 10.000 kupača. Direktor JKP "Stadion", Robert Tot, kaže da je glavni uzrok male posećenosti nestabilno vreme, te da je ovo leto jedno od gorih, koje po posećenosti može da se poredi sa 2014. godinom.

- Bazen u Dudovoj šumi je tokom juna posetilo svega 2.600 kupača, dok je u istom periodu prošle godine bilo oko 8.300 kupača. Tokom ovog meseca poseta je bila nešto veća, oko 8.000 kupača, ali kada se uporedi sa 2017. godinom, zabeležen pad za čak 50 odsto, jer je u julu prošle godine bilo 16.000 kupača. Kada je u pitanju SRC "Prozivka", tokom juna i jula bilo po 6.500 posetilaca, ali je u odnosu na iste mesece prošle godine zabeležen pad posećenosti za 20 do 30 odsto. Veoma smo razočarani i ovo je jedno od najgorih leta do sada. Možda je jedino 2014. godina bila nešto lošija, dok su sve ostale bile odlične. Ove godine praktično nijedan dan nismo imali ozbiljniju posetu, osim u nedelju i prošlu subotu, kada je bilo oko 1.200 kupača, što je rekord sezone - objašnjava Tot.

Loši vremenski uslovi umanjili posetu bazenima i do 50 odsto

Prema njegovim rečima, pre početka sezone radilo se na tekućem održavanju i poboljšanju uslova u skladu sa mogućnostima preduzeća, kako bi bazeni u što boljem izdanju dočekali kupače. Međutim, smena sunčanih intervala sa kišom i grmljavinom, kao i temperature koje su niže u odnosu na prosečne za ovo doba godine, prouzrokovali su njihov izostanak.

- Obezbedili smo nove suncobrane, dodatne ležaljke, uredili i okrečili staze, izgradili novi parking za bicikle i novu blagajnu na ulazu u bazen Dudova šuma. Takođe, dodatno smo ozelenili prostor sadnicama. Higijenski uslovi su na visokom nivou i kontrolišu se dva puta nedeljno od strane stručnjaka iz Zavoda za javno zdravlje Subotica. Sve smo uredili i pripremili, bazen nikada nije izgledao lepše, samo nam fale kupači - kaže Tot, dodajući da su radno vreme bazena, kao i cena ulaznice, i ove godine ostali nepromenjeni.

Loši vremenski uslovi umanjili posetu bazenima i do 50 odsto

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 6447
Povezane teme

gradski bazen

bazeni

bazen dudova šuma

jkp stadion subotica

kupanje na bazenima

src prozivka

robert tot

kupališna sezona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.