Komentara: 3
Pregleda: 4577

Ljutovo i Tavankut dobili puteve

16.07.2011. u 19:39h
Izvor: RTV Yueco
Ljutovo i Tavankut dobili puteve

Završeni su radovi na na asfaltiranju 4618 metara puta u naseljima Ljutovo i Tavankut. Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić, sa saradnicima, u Ljutovu je otvorio novoasfaltirani lokalni put Ljutovo-Subotica, kao i ulice Čikerijsku i Mamužićev put. Nakon toga, u Tavankutu su otvorene ulice Matka Vukovića i Ivana Sarića. Radove je finansirao Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, a izvođač radova je „Alpina“, sa podizvođačem subotičkim preduzećem „Komgrad“.

U Ljutovo završeni su radovi na asfaltiranju Čikerijske ulice. Meštani ovog dela naselja više od deset godina čekaju put.

Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić svečano je pustio u rad Lokalni put Ljutovo-Subotica koji je dugačak tri kilometra. Vrednost radova je 14,7 miliona dinara, a u pomenutom naselju asfaltiran je i Mamužićev put u dužini od 170 metara, čija vrednost radova iznosi 1,4 miliona dinara i ulica Čikerijska u dužini od 628 metara, a vrednost radova je pet miliona dinara.U ovom delu grada u planu je gradnja atarskih puteva.

Pored izgradnje puteva u planu je poboljšanje i vodovodne i kanalizacione mreže. Pre nekoliko godina inicijativom 12 mesnih prigradskih zajednica, većina stanovnika ima telefon, kablovsku i gasne priključke.

Novoizgrađene ulice pripadaju programu po kome će se asfaltirati 39 novih lokalnih saobraćajnica. Do sada je urađeno devet ulica.

U Direkciji kažu da sledeća ulica koja bude završen će biti u Čantaviru. Radove je finansirao Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, a izvođač radova je „Alpina“, sa podizvođačem subotičkim preduzećem „Komgrad“.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4577
Povezane teme

Saša Vučinić

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Asfaltiranje ulica u Subotici

komgrad

ljutovo

tavankut

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.