• Pregleda: 4082

Ljutovo i Tavankut dobili puteve

Ljutovo i Tavankut dobili puteve

Završeni su radovi na na asfaltiranju 4618 metara puta u naseljima Ljutovo i Tavankut. Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić, sa saradnicima, u Ljutovu je otvorio novoasfaltirani lokalni put Ljutovo-Subotica, kao i ulice Čikerijsku i Mamužićev put. Nakon toga, u Tavankutu su otvorene ulice Matka Vukovića i Ivana Sarića. Radove je finansirao Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, a izvođač radova je „Alpina“, sa podizvođačem subotičkim preduzećem „Komgrad“.

U Ljutovo završeni su radovi na asfaltiranju Čikerijske ulice. Meštani ovog dela naselja više od deset godina čekaju put.

Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić svečano je pustio u rad Lokalni put Ljutovo-Subotica koji je dugačak tri kilometra. Vrednost radova je 14,7 miliona dinara, a u pomenutom naselju asfaltiran je i Mamužićev put u dužini od 170 metara, čija vrednost radova iznosi 1,4 miliona dinara i ulica Čikerijska u dužini od 628 metara, a vrednost radova je pet miliona dinara.U ovom delu grada u planu je gradnja atarskih puteva.

Pored izgradnje puteva u planu je poboljšanje i vodovodne i kanalizacione mreže. Pre nekoliko godina inicijativom 12 mesnih prigradskih zajednica, većina stanovnika ima telefon, kablovsku i gasne priključke.

Novoizgrađene ulice pripadaju programu po kome će se asfaltirati 39 novih lokalnih saobraćajnica. Do sada je urađeno devet ulica.

U Direkciji kažu da sledeća ulica koja bude završen će biti u Čantaviru. Radove je finansirao Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, a izvođač radova je „Alpina“, sa podizvođačem subotičkim preduzećem „Komgrad“.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

3
Član15317 Odgovori
nije valjda da su i oni dobili puteve betonske :))
Lenin Odgovori
Види:Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić svečano je pustio u rad Lokalni put Ljutovo-Subotica koji je dugačak tri kilometra још,једном 3, три километара!!!. Vrednost radova je 14,7 miliona dinara....
А види ово:Erdutska ulica je urađena u dužini od 990 metara, put je širok 5 metara, a ugovorena vrednost radova je 15,24 miliona dinara. Na nju se oslanja ulica Pokreta nesvrstanih koja je nešto uža, tačnije 4metra i asfaltirana je u dužini od 1113 metara. Cena radova ove ulice je 10,23 miliona dinara.
Значи 2,103 километара коштује 25,47 милиона динара.
Дужи је јефтинији?!Па немојте више да правите кратке деонице!!!
Да и маните ме жућкоши са својим безвредним објашјењима да има сто разлога за оволике разлике.
Lenin Odgovori
Ако су ови путеви минимум 3м широки и онда је цена 16еура по квадрату али којем случају још и шири онда је око 12еура.
Зашто је онај у граду 27 еура?Толико је овај пут лошијег квалитета?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.