• Pregleda: 3603

Ljubav ne zna za godine

Da ljubav ne broji godine, kao i da s njima postaje zrelija, pokazali su stanovnici Doma "Dudova šuma", koji su uz ljubavne pesme, čašu vina i druženje obeležili Dan zaljubljenih.
Ljubav ne zna za godine

Iako se u vreme njihove mladosti Dan zaljubljenih nije slavio, stanovnici Doma "Dudova šuma" saglasni su da ljubav treba proslavljati i to ne samo jedan dan u godini, već svakoga dana.

- Zašto da se ne slavi? Ljubavi nikada nije dovoljno - kazala je Marija Maričić.

- U moje vreme nismo slavili, ali sviđa mi se praznik. To je lepa stvar i među mladima treba još više da se neguje i da se stalno obeležava - rekao je Josip Tomašković.

Za mene je ljubav porodica, to je ono najvažnije - istakla je Katalin Katona.

Da je ljubav među stanovnicima Doma "Dudova šuma" i te kako prisutna, potvrđuje andragog Zlatinka Race Jeremić, koja objašnjava da ona s godinama postaje zrelija i kompleksnija, zbog čega se razvijaju različite vrste ljubavi prema bračnom partneru, deci, članovima porodice, prijateljima, životinjama i prirodi, dok na značaju posebno dobija u poznim godinama, kada su svima potrebni društvo i podrška.

- Baš u ovim godinama, ljudima je potrebno prisustvo partnera, jer se često dešava da ostanu sami i oni se trude da nađu prijatelja za druženje. Neki se čak odlučuju i da stupe u brak, a neki da žive zajedno i održavaju prijateljsku vezu, dakle to je specifičan odnos u kojem je društvo partnera mnogo bitnije i ta podrška koju pružaju jedno drugome je ono što im ostaje u tim godinama - objasnila je Race Jeremić.

Koja god da je u pitanju vrsta ljubavi, ona nije privilegija godina, već emocija koja prati čoveka kroz ceo životni put, od rođenja pa sve do kraja života.

- Naši korisnici jesu dokaz da je ljubav konstanta koja vas prati kroz ceo život. Ljubav prema partneru, prema deci, rodbini i ona svakako jeste nešto što karakretiše život svakog našeg korisnika, kao što je i ljubav ono što mi iz Gerontološkog centra radimo za njih - poručio je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

13
Sonjaaa Odgovori
Bravo, svaka čast za ideju!
Lepo i humano od stane vinarije, za svaku pohvalu.
Kalimero Odgovori
U ovom domu se pružaju prelepe usluge, zabave, dešavanja i drugi vidovi aktivnosti za naše starije sugrađane. Šteta su su isti dostupni samo onima koji poznaju direktora tj. način kako se "ulazi" u dom. Uverio sam se na ličnom primeru u pokušaju da... Ma znate,šta da vam pričam kada ne megu dokazati!
sone Odgovori
Podrška za GC, lepo je videti osmehe na licima naših starijih sugrađana.
Superhik Odgovori
Samo lakše malo sa ispijanjem tog vina, jer će penzioneri sad pod stare dane još postati alkoholičari.
Nenad Odgovori
Petak je naravno dan za Dzeja i njegove izmisljanje tople vode u gerentol.
Maneken Odgovori
Изгледа да су најсретнији људи у суботији а можда и у србији, у герантолошком.......једва чекам да оматорим.....и да будем окружен и сликан као ВИП
BURAZ Odgovori
Bravo za gerontološki koji brine o našim najstarijim sugrađanima i oni su živa bića koja se mogu zaljubiti
da, da.... Odgovori
Dugo ga nije bilo....već sam se zabrinuo...
Canada Calling Odgovori
Hvala Džeju na nesebicnoj pomoći . Jer ,da ne bi njega,ne bi bilo ni zaljubljenosti i ljubavi. Svakim sekundom svog postojanja i neizbežnog pojavljivanja on dokazuje tu nepobitnu cinjenicu.
Zoliks Odgovori
Koji bolesnik, nije vise stvar u tome da se na sve nacine pojavljuje u medijima, nego je sada naredio zaposlenima u GC da moraju pisati pozitivne komentare
magnum Odgovori
koja sprdačina...
Seki Odgovori
Ako je bakama i dekama bilo lepo, sto odmah svi morate bacati hejt? Iskulirajte, all we need is love.
Marija Odgovori
Umesto da nam bude drago sto nase bake i deke imaju kvalitetne programe, mi se bavimo drugim stvarima... Stvarno smo neverovatan narod...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.